zondag 2 juli 2023

SIDECAR MASTERS vandaag in het Helzoldstadion


Voormiddag was er al een drukte in het Helzoldstadion want de meeste renners vervoegen het Helzoldstadion om zo toch de mooiste campingplaats te bemachtigen, een gedeelte kwam gisteren al toe en de rest vannacht en deze morgen.. Eerst de mobilhomes plaatsen en installeren en dan worden de SPEEDWAY motors in elkaar gesleuteld en de motor moet vervolgens goed afgesteld worden. Zo kon men deze voormiddag nog alles uittesten tijdens de vrije trainingen tussen 10u en 12 uur.

Op de middag moest er nog wat achter de kiezen gestoken worden en de honger stillen en dan word alles in gereedheid gebracht om de speedwaypiloten aan de bezoekers voor te stellen. Daar gaat altijd een hele show aan vooraf.

De Duitse Sidecar Masters is een soort van Grand Prix systeem waarin de beste zijspanteams mekaar over 4 wedstrijden bekampen. Dit jaar wordt het erg uitkijken naar ons thuisteam Joachim Martens met bakkenist Des Vanzonhoven. Zij wisten in april de eerste wedstrijd in Duitsland te winnen en zijn dus op de sintelbaan van het Helzoldstadion de grote favorieten voor de winst. Makkelijk zal het hen echter niet gemaakt worden, er zal tegenstand zijn van teams uit Duitsland en Frankrijk. 

In de klasse van de internationalen kwamen rijders uit Nederland en Duitsland het opnemen tegen twee wereldreizigers. De AustraliĆ«r Brayden McGuinness en de Argentijd Facundo Cuello verblijven tijdens het speedwayseizoen in Europa en reizen er rond van de ene naar de andere wedstrijd. Zij zorgden voor spektakel  tegen onze vaste mannen in de Helzoldpiste.
Verder was er ook de klasse van de nationalen en rookies te zien. Hierin wordt ons land vertegenwoordigt door thuisrijders Johnny Kinable en Joris Theybers. Ook de 125cc jeugd en de speedkarts kwamen hun opwachting maken.

En de SPEEDWAYFANCLUB nam afscheid van hun dierbare collega die jaar en dag altijd bij de wedstrijden was als vrijwillige medewerker, een minuut stilte in het Helzoldstadion voor THOMAS...

Toch ook nog even vermelden dat de snelst groeiende afdeling van het Rode Kruis de afdeling van Heusden-Zolder is en zij waren toch ook weer talrijk aanwezig vandaag tijdens de SIDECAR MASTERS op Helzold. Foto's en verslaggeving Rudi Coomans