dinsdag 4 juli 2023

Persbericht NVABASKET KBBC Zolder… Wat nu?!

Zelden zo een krachttoer gezien als wat basketbalclub KBBC Zolder dit jaar presteerde op sportief vlak. Titels… Finale van Limburg tegen mekaar! Ongezien!
Ongezien was ook de lijdensweg die de club meemaakte op het vlak van accommodatie. In de nieuwe ‘High Tech sporthal’ van Zolder kan men geen competitiewedstrijden meer afwerken, wegens ‘niet geschikt voor competitiesport’ en daarmee begon de zwerftocht.

Ondertussen bleef het bestuur van de basketclub niet bij de pakken zitten. Men vond zelf een tijdelijke oplossing om in Houthalen hun wedstrijden af te werken. Ook ging men in gesprek met het huidige gemeentebestuur om alles te regelen voor het seizoen 2023-2024.

Maar daar knelt het schoentje! Dagen, weken, maanden gingen voorbij en tot op heden laat men de club nog steeds in het ongewisse.
Steven Goris, fractieleider van de N-VA in de gemeenteraad, heeft meerdere malen gepolst voor een oplossing. Zelfs vorige week op de gemeenteraad stelde Steven Goris de vraag met betrekking tot een oplossing voor KBBC Zolder. Het antwoord was eenvoudig van schepen Lode Schops… De ploeg kan terecht in de sporthallen van Heusden, Berkenbos en Bolderberg. Kous af, dachten we, eindelijk een oplossing.

Tot onze grote verbazing lazen we dan ook het bericht dat enkele dagen later verscheen op de website van de KBBC Zolder. NOG STEEDS NIETS GEHOORD VAN DE GEMEENTE HEUSDEN-ZOLDER!

En dat bericht bleek ook te kloppen. Men moet blijkbaar eerst vragen stellen in de gemeenteraad of op de sociale media luidkeels roepen voor een oplossing.

Deze week staat er dan eindelijk een gesprek gepland tussen de sportdienst en de club.

N-VA Heusden-Zolder hoopt echt op een correcte afloop en dat de club verder kan groeien binnen de gemeente Heusden-Zolder.
Dit dossier zullen we blijven opvolgen en veel succes gewenst aan KBBC Zolder!
 N-VA Heusden-Zolder