zaterdag 15 juli 2023

Nacht van de atletiek op De Veen


De 44ste KBC nacht van de atletiek was er één met heel veel toppers. Een wedstrijd dus om naar uit te kijken. Het hoofdprogramma bestond uit verschillende disciplines zoals speerwerpen, poolstok springen, horde lopen en verschillende meters en kilometers piste lopen voor mannen en voor vrouwen. Er stond voor heel wat atleten heel wat op het spel, want er waren 36 tickets te verdienen voor het WK in Budapest.

De meest opmerkelijke prestaties die er geleverd werden zijn van bijvoorbeeld Alexander Doom die een goede springtijd neer zet ondanks de tegenwind. Timothy Hermans kon moeilijk zijn speer over de 83 meter krijgen. De wind speelde ook hier lelijke parten.
Tibo de Smedt werd derde in de 800 meter horde na 2 Kenianen.
Op de 800 meter vrouwen verdienden de Keniaanse vrouwen Dugma T. en Ginna Tigi elk hun ticket voor het WK in Budapest.

Vids Noor eindigt op de derde plaats, maar ze is blij met de tijd want ook dit levert haar een plaatsje op voor het WK. Op de 1500 meter voor mannen strijden Jochen Vermeulen en Ruben Verheyden voor plaatsjes in het WK en ook zij eindigen binnen de tijd voor een ticket. Ruben Verhoeven krijgt de trofee Paul Eerdekens als beste Belg.

Tijdens het nachtprogramma waarin 5 categorieën in de 5000 meter mannen werd gelopen kregen de F-groep een kletsnatte ronde en een spekgladde piste. De run eindigde met een foto-finish. Uiteindelijk zal Aranguena P. de run winnen. Vanhoorn Pablo wordt 2de.

De 44ste nacht van de Atletiek eindigt zonder regen, maar met een natte piste. Vele doelen werden bereikt. Voor sommigen ging het makkelijk, voor anderen moeilijk. Het was in ieder geval een editie om van te genieten. Met veel dank aan Linda Gralus voor de verslaggeving & Frederique Jamart en linda  voor de vele foto's