donderdag 6 juli 2023

Marc Mentens genomineerd als afgevaardigde van UIS, voor Azië en de pacifik.

Marc Mentens (afkomstig uit Zolder) maar nu woonachtig op de Filipijnen is genomineerd om te zetelen in het internationale wetenschappelijke overleg organisatie, als afgevaardigde van UIS (UIS staat voor de Union International de Spéléologie) voor Azië en de pacifik. Voor in deze raad te kunnen zetelen kan jezelf niet kandidaat stellen om daar een functie uit te voeren. Je kan enkel op voordracht van andere mensen hierin verkozen worden.
Marc was enorm blij om genomineerd te worden  als afgevaardigde van UIS, voor Azië en de pacifik.
Marc zegt me
Ik ben genomineerd voor een zitje in het regionale comité van international science council als afgevaardigde van de internationale speleologen federatie. ISC heeft 260 leden van over de hele wereld.
Om efficiënter te werken hebben ze beslist om met regionale groepen te gaan werken, eentje ervan is de Azië en de pacifik groep. En daar ben ik voorgedragen door de UIS.

 Wat dit juist zal inhouden weet ik pas in september.  Mijn target zal uiteraard grotten en karst exploraties zijn, maar ook zeker bescherming er van. By the way Marc zal vanaf 10 juli  terug in Heusden-Zolder vertoeven. Dus  mocht je hem nog eens willen spreken of zien dan is het nu het moment