zaterdag 29 juli 2023

Kyano Schepers Eyof

Van 23 tot 29 juli was Maribor (SLO) gaststad voor het Europees Olympisch jeugd zomerfestival. Zes juniores Toestelturnen jongens en meisjes verdedigen er de Belgisch driekleur! Op dinsdag 25 juli & woensdag 26 juli stonden de kwalificaties op het programma van de gymnasten. Op donderdag 27 juli zagen we twee gymnasten in actie tijdens de mixed team finale.

Kwalificaties 25 juli MAG
Kyano Schepers (Olympia Houthalen), Fynn Van Kampen (Gym Waasland) & Victor Tournicourt (Vaste Vuist Lauwe) kwamen op dinsdag 25 juli om 16.45 uur in actie tijdens de kwalificaties van het European Youth Olympic Festival. Ze starrten aan paard met bogen, samen met de Poolse jongens.

Het team eindigt uiteindelijk met 151.850 punten op 14de plaats. Het goud was voor de jongens van Groot-Brittannië. Kyano Schepers (Olympia Houthalen) zet individueel de beste prestatie neer. Enkel de afsprong aan rek kostte hem punten. Met een allround score van 76.050 punten eindigt hij op de 18de plaats. Daarnaast behaalt hij met zijn 7e plek aan brug een plek in de Toestelfinale én staat hij 2e reserve aan paard met bogen!

team finale 27 juli
Chloe Baert (Gym Waasland) en Kyano Schepers (Olympia Houthalen) turnden beide een heel sterke kwalificatiewedstrijd. Hierdoor konden ze zich samen selecteren voor de mixed team finale op donderdag 27 juli. Een wedstrijd waar 1 jongen en 1 meisje samen een team vormen. In totaal mochten er 15 teams aantreden. Onze gymnasten zetten opnieuw een sterke wedstrijd neer. Ze behalen samen een score van 50.365 punten en eindigen hiermee op een knappe 6de plaats!

GOUD - Italië
ZILVER - Duitsland
BRONS - Frankrijk
finale aan brug 29 juli
Kyano presteerde zeer sterk tijdens de finale, hij werd vierde op een zucht van brons, hij kwam 0,1 punt te kort voor een medaille. Dank aan Geert Schepers