vrijdag 21 juli 2023

HISTORIC GRAND PRIX 22-23 juli circuit Zolder

Vintage fast moving history!
Een indrukwekkend deelnemersveld en enorm veel afwisseling dit jaar tijdens de Historic Grand Prix. Dankzij de organisatie door de Historischer Motorsport Club uit Merzenich. Zij brengen liefst vijf series op het tarmac met iconische wagens die meerdere decennia van de racegeschiedenis overspannen. Het geheel is Duits getint, logisch want Circuit Zolder en de Duitse autosportclubs hebben samen een hele brok geschiedenis geschreven. Die is dit weekend weer springlevend.

Met de indrukwekkende Youngtimer Trophy hebben we weer een mooi deelnemersveld. Dit jaar hebben zich opnieuw bijna 200 piloten ingeschreven voor wat in Duitsland de grootste historische raceserie is met een uniek aanbod van wagens uit de jaren ‘70 en ‘80. Of het nu gaat om de kleine NSU TT met de achterklep omhoog of om de meestal volle klasse van Opel Kadett GT/E en Ford Escort RS 2000 Treter, hier wordt op het scherp van de snee gestreden om de klasse overwinning.

De Cup and Tourenwagen Trophy is dan weer het speelveld voor toerwagens en GT’s tot 3,6 liter cilinderinhoud. Zijn ook van de partij, de Belcar Historic Cup. Dit is inmiddels een van de meest populaire raceklassen in België en Nederland met historische raceauto’s van verschillende merken en bouwjaren. Het ‘Tourenwagen Golden Ära’ tenslotte bulkt van de klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Deze drie decennia hebben één ding gemeen: wiel-aan-wiel duels met bijna even sterke auto’s waarbij het talent van de piloot het verschil maakt. Heel leuk om naar te kijken is verder de ‘Kampf der Zwerge’ met Simca, Cinquecento, Mini Cooper…

In het kader van 60 jaar Circuit Zolder zal ook de Concours d’élégance weer plaatsvinden met unieke, opmerkelijke en exclusieve classic cars.
Timing
Tickets
zaterdag: € 25,00 VVK / € 35,00 kassa
zondag: € 25,00 VVK / € 35,00 kassa
weekend: € 40,00 VVK/ € 50,00 kassa
camping mogelijk
voorverkoop tem 21/07/2023 middernacht
22/07/2023 - 23/07/2023 HISTORIC GRAND PRIX