zondag 30 juli 2023

E.H. Godfried Vanderfeesten 65 jaar priester


 Zondagochtend om 10.30 uur liep de kerk op de Lindeman al heel snel afgeladen vol voor de viering want Priester Godfried vierde zijn 65ste jaar als priester. Een jubileum waar hij zelf heel fier op is. De viering en zijn preek had als thema "er voor mekaar zijn". In zijn leven als priester was priester Godfried toegewijd en hij was een luisterend oor voor vele mensen die hij tegenkwam in zijn carrière. Deze taak droeg hij aan de genodigde gasten in de kerk uit. "Doe iedere dag een goede daad". Wees een raadgever voor jonge mensen en probeer in vrede met elkaar om te gaan. Het was een mooie viering in aanwezigheid van Burgemeester en Schepenen. Er was een gelegenheidskoor en priester Godfried werd in zijn dienst omringd door naaste collega's.

E.H. Godfried Vanderfeesten

Hij is geboren te Overpelt op 02/03/1934. Het gezin woonde dicht tegen de grens met Neerpelt. Daardoor ging hij daar naar de kerk en naar de lagere school en later ook naar het Sint-Hubertuscollege van Neerpelt. In 1952 en 1953 ging hij naar het Seminarie van Sint-Truiden, waar hij filosofie volgde, en vanaf 1954 ging hij 4 jaar naar het Seminarie in Luik, waar hij theologie volgde.
Op 06/07/1958 werd hij priester gewijd in Luik, door Mgr. van Zuylen.
Van 1958 tot 1981 was hij 23 jaar kapelaan te Paal en vanaf 1981 was hij ook gedurende 23 jaar pastoor in Koersel. Eind 2004 ging hij met pensioen en vanaf dan was hij ook woonachtig te Heusden, waar zijn zus in het Klooster is.
Rond eind 2005 vroeg de toenmalige pastoor van Heusden, Geert Croes (nu pastoor te Paal), aan ere-pastoor Godfried om te willen inspringen bij afwezigheid van een pastoor in de federatie Heusden.
Dank aan Johan Beliën voor archiefonderzoek
Dank aan Linda Graulus voor verslaggeving en foto's
30 juli 2023 Nieuws Heusden-Zolder