woensdag 19 juli 2023

Dit is Heusden-Zolder => "" kwb Zolder Centrum 1945 - 2020"" => Kooklessen

Of het onder druk was van de vrouwen, dat blijft de vraag, maar in de zeventiger jaren wilden de wijkmeesters kooklessen op het programma. Zo gezegd zo gedaan. Jean Degraen, die bij hem thuis ook regelmatig zijn plaats opeiste aan het fornuis, nam de verantwoordelijkheid.
 In oktober 1977 startte de eerste reeks kooklessen, toen nog een reeks van acht lessen met liefst zevenentwintig deelnemers. Een niet meer zo jonge, strenge lesgeefster van de KAV die er op stond dat alles, maar dan ook alles van de groenten gebruikt werd, bracht ons iedere avond heel wat bij en zette iedereen aan het werk, ondanks dat het een grote groep was. Gelukkig kon dat omdat we toen gebruik konden maken van de leskeuken van het Sint-Jozefscollege in de Molenstraat.

Een locatie die we ook voor een aantal andere activiteiten konden gebruiken, omdat Jogem op zondag niet vrij was. De afsluiter bestond uit een feestmaal voor de dames en ook toen kregen we veel lof van hen. Meer nog, op het feest van 60 jaar ACW Heusden–Zolder met meer dan tweehonderd deelnemers, werd door de koks van de kwb een driegangenmenu klaargemaakt. Met dank aan Roger Schillebeeks & Albert Aerts uit het boek  kwb Zolder centrum 1945 - 2020