zaterdag 29 juli 2023

AIRBADMINTON aan openluchtzwembad Terlaemmen

Vandaag was er een wedstrijd air badminton aan het openlucht zwembad in Terlaemen. Air Badminton is een nieuwe tak van het badminton. Air badminton is een vrij nieuwe sport die een drietal jaar geleden is opgericht om zich in de zomermaanden los te maken van de indoor sportzalen. De sport is goed voor iedereen. Jongeren en ouderen hebben de mogelijkheid om buiten te sporten en dit op verschillende ondergronden zoals gras, zand, harde ondergronden, enzovoort. De sport is ook perfect te beoefenen door rolstoelgebruikers. Je speelt het in parken, in je tuin, op straat, op het strand en zelfs op buitenveldjes die speciaal zijn aangelegd voor deze outdoorsport.

Door een samenwerking van universiteiten en de BWF, die de handen in elkaar sloegen en bijna 5 jaar werkten aan de ontwikkeling van een outdoorpluimpje , speciaal gemaakt voor alle weersomstandigheden kwam de Air Shuttle tot leven. Deze nieuwe, licht verzwaarde shuttle (hij weegt zo'n 8 gram) heeft een dop in een duurzaam materiaal en een plastic kelk met een revolutionair ontwerp, om ook bij wind perfect te vliegen. Op die manier is men zeker van de optimale badminton beleving dankzij een vlucht-, rotatie- en geluidskwaliteit te vergelijken met indoorshuttles.

Tijdens de outdoor badminton wedstrijd in Terlaemen namen 10 sporters het tegen elkaar op. De wedstrijd werd georganiseerd vanuit de badmintonclub vzw SMASH Berkenbos om de zomerstop te overbruggen. Jong en oud maakten er een gezellig outdoor event van. die mensen die daar staan te poseren, dat zijn mensen met een beperking en die wilden met medaille op de foto staan Dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's