vrijdag 16 juni 2023

Veel 2PKtjes (eendjes) in Ubbersel


Op 16, 17 en 18 juni vindt het 13de 2PK (A type) meeting plaats in Heusden-Zolder.
Vandaag verzamelden alle 2PK eigenaars op de velden van Schuttersgilde Sint-Hubertus in Ubbersel. Vlamingen en heel wat Nederlanders voegden zich bij het gezelschap en ze genoten van een Belgisch frietje.
Vandaag waren ze al met 40 morgen voegen zich nog een 10-tal mensen bij de groep. Morgennamiddag zal men met de 2PKtje gaan toeren in Heusden-Zolder en er wordt ‘s avonds een optreden van Flashback verwacht. Verder is het tussendoor een gezellig samenzijn van mensen met dezelfde passie.

Iedereen is trouwens welkom om mee te komen genieten van de kleurige 2PKtjes en de nostalgische camping. De organisatie verwacht gedurende deze 3 dagen een kleine 250 bezoekers. Bij de vraag of iedereen op zondag met hun 2PKtje terug thuis zou geraken, kreeg ik het antwoord : “net wel”. In ieder geval gaan heel wat deelnemers in de zomer naar een 2PK treffen in Zwitserland. Ze doen drie dagen over de reis. Op die manier wordt je vrienden voor het leven, merken de deelnemers op. Het beloofd dit weekend een gezellige boel te worden daar in Ubbersel met veel vriendschap en veel plezier.
Met veel dank aan Linda Graulus voor verslaggeving en foto's
16 juni 2023 voor Nieuws Heusden-Zolder