donderdag 29 juni 2023

't WEYERKE - 'DE LEEUWENKONING'


Musical in regie van Ilse La Monaca
De leeuwenkoning, Mufasa, woont samen met zijn vrouw, Sarabi, en de andere leeuwen op de Koningsrots en is de trotse heerser over de leeuwen en de andere dieren. In Mufasa's schaduw staat zijn jaloerse broer Scar, die graag zelf koning wil worden. Wanneer kroonprins Simba geboren wordt, kent het verhaal een dramatische wending. Zullen Simba en zijn vrienden het tij kunnen keren? ’t Weyerke neemt je mee naar de Afrikaanse savanne en laat 16 zorggebruikers schitteren in de bekende musical The Lion King, gebaseerd op de Disney tekenfilm uit 1994. Een verrassende voorstelling voor jong en oud, onder leiding van Ilse La Monaca.

Het grote publiek kent Ilse La Monaca vooral van haar rol als hoofdinspecteur Brigitte Broeckx in De Buurtpolitie op VTM. Maar je kan Ilse ook bewonderen in films, op het podium in musicals en improtheater. Haar stem kan je horen in reclamespots, musea, tekenfilms en live action.

’t Weyerke is een dienstencentrum voor kinderen en volwassenen met een aangeboren en een niet-aangeboren beperking. Kansen creëren hier is één van de pijlers in de zorg. Zo kunnen mensen hun talenten ontdekken en samen groeien. Dank aan cc Muze voor deze info en foto's van Tony Sempels