woensdag 28 juni 2023

Speedway Sidecar Masters 1 & 2 juli 2023


Tijdens het weekend van 1 en 2 juli organiseert SpeedwayClub Helzold haar tweede wedstrijd van het seizoen, de Sidecar Masters. Dit is alweer de derde editie van een format dat door onze toeschouwers zeer gesmaakt wordt. De Duitse Sidecar Masters is een soort van Grand Prix systeem waarin de beste zijspanteams mekaar over 4 wedstrijden bekampen. Dit jaar wordt het erg uitkijken naar ons thuisteam Joachim Martens met bakkenist Des Vanzonhoven. Zij wisten in april de eerste wedstrijd in Duitsland te winnen en zijn dus op de sintelbaan van het Helzoldstadion de grote favorieten voor de winst. Makkelijk zal het hen echter niet gemaakt worden, er zal tegenstand zijn van teams uit Duitsland en Frankrijk.
In de klasse van de internationalen zullen rijders uit Nederland en Duitsland het gaan opnemen tegen twee wereldreizigers. De Australiƫr Brayden McGuinness en de Argentijd Facundo Cuello verblijven tijdens het speedwayseizoen in Europa en reizen er rond van de ene naar de andere wedstrijd. Zij zullen ongetwijfeld voor spektakel gaan zorgen tegen onze vaste mannen in dit veld.

Verder kunt U ook de klasse van de nationalen en rookies zien. Hierin wordt ons land vertegenwoordigt door thuisrijders Johnny Kinable en Joris Theybers. Ook de 125cc jeugd en de speedkarts zullen hun opwachting maken.

zaterdag, 1 juli, 2023
1 juli wordt er vrij getraind tussen 12 en 17u, deze trainingen zijn gratis bij te wonen. zondag, 2 juli, 2023

Zondag 2 juli
zijn er de officiĆ«le trainingen om 10u, de rijdersvoorstelling om 13.15u en de aanvang van het hoofdprogramma om 13.30u. Een entreekaartje kost dan € 17, kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang. Het programmaboekje en parkeren zijn gratis.
SpeedwayClub Helzold hoopt U in het eerste weekend van juli te mogen verwelkomen.