donderdag 1 juni 2023

KRUIDIG BOVY

Domein Bovy is een ‘Park met Smaak’ en dat mag je letterlijk nemen. Samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen organiseert het lokaal bestuur op zondag 11 juni een feestelijke opening van het nieuwe wildplukpad. Tijdens een begeleide wildplukwandeling kom je alles te weten over eetbare planten. Met leuke workshops maak je een eigen kruidenzalf boordevol geneeskrachtige EHBO-eigenschappen. De Winning presenteert een gezellige ‘Gekruide Markt’ en in Bistro Bovy kan je lekker lunchen. En hier en daar hoor je fijne muziekjes in het struikgewas. Kortom, een smaakvolle namiddag voor de ganse familie, en dat op Vaderdag!

Lunch in Bistro Bovy | vanaf 12 uur
Een [h]eerlijk driegangenmenu in de sfeervolle Bistro Bovy, gepresenteerd door de kok van De Winning. € 20, exclusief dranken, inschrijving en betaling via bistrobovy@dewinning.be

Wildplukwandeling | 14 uur & 15.30 uur

Een wandeling doorheen ons ‘Park met Smaak’ met gidsen Ilse Plessers en Nathalie Hermans die vertellen over lekkers tussen het gras. Max. 20 deelnemers, gratis, inschrijven via toerisme@heusden-zolder.be. Je kan ook op eigen houtje de wandeling doen met de wildplukontdekkingskaart.

Maak je eigen EHBO-kruidenzalf | 14 uur & 15u30
Een blauwe plek of een schaafwond? Geen paniek want met je eigen kruidenzalf heel je de wonde. Max. 15 deelnemers, gratis, inschrijven via toerisme@heusden-zolder.be

‘Gekruide Markt’ | vanaf 13 uur
Op het prachtige binnenplein van Domein Bovy organiseert De Winning, samen met diverse partners, een supergezellige markt met een bijzondere aandacht voor kruiden.
Info: www.visitheusden-zolder.be of mail  toerisme@heusden-zolder.be – 011 80 80 88