donderdag 29 juni 2023

Klaar voor een zomer vol beweging?

Hoe zit het met jouw gezonde en sportieve voornemens? Door kleine veranderingen in te bouwen in je dagelijks leven, stel je haalbare doelen en hou je je gezondheid op peil. In Heusden-Zolder helpen we je alvast op weg om zowel lichaam als geest helemaal summerproof te maken! Heusden-Zolder is een echt fietsparadijs. Stel zelf je ideale fietsroute samen dankzij het knooppuntensysteem met vele autovrije trajecten. Wie liever wat meer avontuur wil, haalt best zijn mountainbike van stal. Onze moutainbikeroute bestaat uit 3 lussen van 8, 20 en 25,5 km. Je kan starten aan het Cycling center, sportzaal Zolder en sporthal Eversel. Spring op je mountainbike en ontdek onze prachtige natuur vanop je fiets.

Wil je op een laagdrempelige manier aan je fitheid werken? Ga op zoek naar onze beweegbanken in het Domherenbos en aan sporthal Eversel. Dit compact alles-in-één-toestel maakt heel wat lichaamsoefeningen mogelijk en op de bijhorende app vind je een individueel beweegprogramma. Iets verder, richting Heusden-Centrum, vind je onze fit-o-meter. De route bestaat uit 8 stations van telkens 2 oefeningen. Zin in een sportief familie-uitje? Dat kan! Er is ook een kindvriendelijke versie, met aangepaste oefeningen op maat.

Fan van een stevig tempo? Onze loopomloop start en eindigt op de Buitingweg. Volg je de blauwe pijlen, dan loop je 6,8 km. Hier vind je ook onze Finse piste, met een lus van 750 meter en 2 uitbreidingslussen van 385 en 500 meter. Nog op zoek naar een alternatieve looproute? Onze trage wegen vormen een groot netwerk om te joggen.

Liever wat rustiger? Wandelen kan volop in en rond Domein Bovy. Het Hazenpad is een traject van 1,2 km en is een kunstverwonderwandeling. Wonderlijke werkjes van onze Academie zijn hier levensgroot uitgewerkt en dat zorgt natuurlijk voor een bijzonder cachet. Al even charmant is Martin de IJsvogel, een wandeling van 1,7 km met speelse elementen voor kinderen rond natuureducatie in De Wijers.

Met onze relax-o-meter is er ook aandacht voor de gezonde geest in het gezonde lichaam. Tijdens een relaxerende wandeling van ongeveer 5 km krijg je aan de hand van verschillende oefeningen weer rust en orde in je hoofd. Trek je wandelschoenen aan, steek je smartphone in je zak, volg onze wegwijzers en scan de QR-codes met toffe zen-oefeningen. De relax-o-meter start aan de blokhut aan Kasteel Meylandt.