zaterdag 24 juni 2023

Expeditie Natuurpunt 2023Deze morgen tussen 8 en 9 uur vertrokken er enerzijds 90 wandelaars voor de nieuwe Beleefroute.
De ingeschreven deelnemers konden zich aanmelden vanaf 7u30 op de terreinen van de familie Baptist aan de Onze lieve Vrouwstraat 128 (privéwegje) alwaar ze koffie en koek kunnen kregen.

Gepakt met kaart en kompas gaan ze voor een tocht van 16 km richting Kiewit alwaar ze kunnen kamperen op de terreinen van de Chiro van Kiewit. De zondag hebben deze mensen nog 22,5 km te wandelen tot aan het Demerstrand alwaar er een groot slotfeest gehouden wordt.

Anderzijds verwachten wij ( Natuurpunt H|Z) in de namiddag vanaf zo'n 15 uur dan ook 80 mensen die 's ochtends vertrokken zijn vanuit Diest en vanuit Meerhout. Zij mochten respectievelijk 26 en 35 km kilometers op de teller hebben als ze in Zolder toekwamen. Natuurpunt H|Z was blij hen met veel plezier een rustige slaapplek in het groen en lekker vegetarische spaghetti en de nodige dranken aan te bieden.

Nieuw dit jaar was dat we beroep konden  doen op de droogtoiletten van https://www.daaromwel.be/ waardoor we duurzamer omgaan met ons eigen 'afval'. Zondagochtend verwennen we hen met een vegetarische quiche, vers gebakken eitjes en boterhammen met streekproducten van hier.
Zij hebben dan nog een kleine 31 km te gaan tot aan het Demerstrand.
Dank aan RB Fotografie voor de mooie foto's