zondag 11 juni 2023

Domein Bovy in H|Z het eerste eetbare 'Park met smaak'

Het eerste ‘Park met Smaak’ tijdens het event ‘Kruidig Bovy’. In dit wandelpark van 34 hectare beleef je een nieuwe wandeling van 2 km waarmee je een 15-tal kruiden en planten ontdekt met bijzondere culinaire en medicinale eigenschappen. Het is een knap initiatief van Regionaal Landschap Lage Kempen - uniek in Vlaanderen - i.s.m. Beringen, Heusden-Zolder & Houthalen-Helchteren. Als bijlage vind je de ontdekkingskaart. Op de website www.parkenmetsmaak.be lees je het hele verhaal.
Neem kennis van het volledige domein Bovy KLIK HIER en zo kan je alles terug vinden.

Om 13u was er een kort persmoment met onze burgemeester Mario Borremans en met initiatiefneemster Ilse Plessers van RLLK. De mensen van de pers werden volledig op de hoogte gebracht van en rond deze festiviteiten.

Aansluitend tot 18u was er ook een kleine markt, beleef je akoestische gipsy jazz en krijgt de speeltuin een extra dimensie met een kruidige zeepbellenfee. Er zijn ook diverse workshops en begeleide wandelingen maar die waren allemaal al volzet. Je kon vandaag zondag met de ganse familie de sfeer proeven op Bovy. Een ideale uitstap voor Vaderdag 
Dank aan Frederique Jamart voor de foto's