vrijdag 9 juni 2023

24Hours of Le Mans => Laurens Vanthoor parkeert zijn Porsche 936#6 met snelste chronotijd aan de meet

Gisteren werd de 2de vrije training gereden tijdens de 100ste editie van de 24Hours of Le Mans, dus de nachttraining verliep goed voor onze dorpsgenoot Laurens  Vanthoor want hij reed zijn 5 verplichte ronden over het Franse circuit en Laurens bewees toch maar wat hij in zijn mars had want hij klokte de snelste rondetijd voor het Porsche Penske Team in de Porsche 936 #6 gevolgd door de Ferari #51 de Porsche #5.
En dan broerke Dries Vanthoor die meedoet in klassement LMP2 en rijdt voor het Racing Team Turkije klokte een 9de tijd neer met zijn Oreca #923. Dries heeft dan ook de pech gehad want hij mocht niet meedingen in de Hyperpoole zoals de dag voordien was aangegeven.
Waarom zou je zeggen
De organisatie heeft na de wedstrijd alles nog eens rustig bekeken op de camerabeelden en onze dorpsgenot Dries Vanthoor had niet op tijd met zijn snelheid geminderd toen de wedstrijd voor de tweede maal werd stil gelegt. Dan in dit geval zegt het wedstrijdreglement schrappen van hun snelste rondetijd en zo is Dries in zijn Oreca #923 naar een elfde plaats gezakt in de LMP2. Ook zijn startplaats voor zaterdag 24Hours of Leman.
Dank aan Annie Verslegers voor de foto