vrijdag 12 mei 2023

“Velodroom maakt partners bekend”.

In de eindspurt voor de opening op 1 september maakt Sport Vlaanderen Heusden-Zolder Velodroom Limburg haar partners bekend. Samen met Mooze Gym, Energy Lab en Ridley gaat de Velodroom voor een multisportcomplex dat sport ademt. Met deze sterke Limburgse partners toont het multisportcomplex dat het resoluut kiest voor (top)sportbeleving en kwaliteit voor iedere gebruiker. Van starter tot professional, iedereen is welkom. Sporters beleven meer en in Heusden-Zolder mag je dit heel breed zien. Ben Weyts (Minister van Sport): “Dankzij grote Vlaamse investeringen kunnen we allerlei partners een plaats geven in deze gloednieuwe sportinfrastructuur en groeit deze site uit tot de grootste sportlocatie van Limburg", zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. "Kwaliteitsvolle sportinfrastructuur voor elke sportende Vlaming, dat is waar we hier in Limburg samen voor gaan.”
Mooze Gym zal zorgen voor de uitbating en invulling van het fitnesscentrum. Je zal er, net als in de andere zes gyms, terecht kunnen voor actieve en kwalitatieve coaching, small group training en jouw dagelijkse dosis sport en ontspanning. Dit alles in een luxueuze en comfortabele setting. De vestiging in de Velodroom brengt hun totaal op zeven gyms, waarvan maar liefst vier in Limburg.

Rob Simons (CEO, Mooze Gym): “Gezien onze Limburgse roots is het een buitenkans en voorrecht om mee onze schouders onder dit bijzonder mooie project te kunnen plaatsen. Het complete sportaanbod en de setting temidden het groen zijn uniek. Bovendien versterkt het onze aanwezigheid in Midden-Limburg, waardoor we onze leden nog beter kunnen bedienen” Energy Lab wil iedereen motiveren om bewust te kiezen voor een gezonde, actieve en fitte levensstijl. In haar sportlabo’s en via apps biedt ze professionele testing en coaching aan. Via corporate wellbeing services helpt Energy Lab bedrijven om een geïntegreerd en duurzaam gezondheidsbeleid uit te bouwen, ondersteund door unieke online en offline activaties, interactieve workshops, inspirerende keynotes en gevarieerde sportevenementen.

Wim Van Hoolst (Director testing & coaching, Energy Lab): “Het nieuwe labo in Zolder is toegankelijk voor iedereen. Recreatieve sporters kunnen er zich op afspraak fysiek laten testen, maar ook elite atleten en werknemers die deelnemen aan corporate wellbeing trajecten zullen er geregeld langskomen. Energy Lab zal gebruik maken van de faciliteiten rondom het circuit om aan groepen en bedrijven een volledig dagprogramma aan te bieden met workshops, fysieke testing, indoor of outdoortrainingen, lunches, etc…” De grootste Belgische fietsfabrikant Belgian Cycling Factory zal met Ridley de trotse fietspartner zijn van de velodroom. Alle fietsliefhebbers kunnen vanaf september op een Ridley pistefiets rondjes komen rijden op de snelste wielerpiste ter wereld. Ridley maakt uitzonderlijk innovatieve fietsen en binnen de collectie vind je alles van de ultieme aerodynamische wegfietsen over knappe, prestatiegerichte gravelfietsen en mountainbikes tot E-bikes.

Jochim Aerts (CEO, Ridley): “Als grootste Belgische fietsenfabrikant en trotse Limburgers zetten we graag onze schouders onder dit prestigieus sportcomplex. De snelste wielerpiste ter wereld heeft uiteraard de snelste pistefiets ter wereld nodig: onze Ridley Arena Fast. Hiermee tillen we ons assortiment aan aerodynamische fietsen naar een hoger niveau. Na het uitvoerig testen en optimaliseren in onze windtunnel staan onze carbon en aluminium pistefietsen vanaf september klaar voor gepassioneerde atleten en liefhebbers. ” Ruben Clijsters (Manager, Velodroom): “We zijn heel trots deze drie Limburgse toppartners aan boord te hebben. Ze zijn een perfecte match met de beleving en kwaliteit die we willen bieden aan alle bezoekers van de Velodroom. Er moet achter de schermen nog een en ander gebeuren, maar hiermee komt de opening een heel grote stap dichterbij.” Foto’s, vlnr: Rob Simons, Ruben Clijsters, Wim Van Hoolst, Jochim Aerts.