donderdag 11 mei 2023

New Race Festival opent seizoen van het Belcar Endurance Championship.

Eerste manche van het nationale uithoudingskampioenschap met wedstrijd van drie uur
Nog heel wat andere actie op en naast de piste gedurende een Funfastic autosportweekend, met de Belgian Car Wrap Masters

Circuit Zolder, 11 mei 2023. Het autosportseizoen op Circuit Zolder is al even begonnen, maar voor de start van het Belcar Endurance Championship is het wachten tot komend weekend. Op de Limburgse omloop komen de grote kanonnen aan de start voor een echte endurancerace van maar liefst drie uur, een wedstrijd waar naast snelheid, ook strategie en uithouding een doorslaggevende rol zullen spelen. Samen met de lange opener van het nationale uithoudingskampioenschap, wordt er vooral gesprint, met de Belcar Skylimit Sprint Cup, de Belcar Historic Cup en de MitJet International. Maar ook wie in de paddock van Circuit zolder gaat kijken, zal zich dit weekend geen minuut vervelen! See you in Zolder!Een weekend vol autosport.
Uiteraard is de hoofdmoot van het weekend de start van het Belcar Endurance Championship, met naast de klasse GTB, TA en TB, die eerder al uitvoerig aan bod kwamen, uiteraard ook de grote kanonnen van de klasse GTA.

“Dit jaar werken we, zoals reeds eerder aangegeven, in GTA met een Balance of Performance, een gelijkschakeling van de bolides, waardoor de strijd nog intenser zal worden. Hiervoor werken we ook nauw met de RACB samen”, opent Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder, de vooruitblik op het eerste weekend van het Belcar Endurance Championship. “In GTA strijden in eerste instantie drie merken voor de zege, met Porsche, Lamborghini en Audi, maar later dit seizoen zien we ook Chevron en mogelijk ook andere merken, zoals KTM, het startveld vervoegen. We zien ook heel wat Belgische topteams, met titelverdediger PK Carsport en de uitdagers Russell Racing, Speedlover, Belgium Racing, Totaalplan Racing, RedAnt Racing en Q1 TrackRacing. Met tien à vijftien wagens in de klasse GTA, zal het publiek zich ook geen minuut vervelen. Bovendien wil ik toch nog eens onderlijnen dat het Belcar Endurance Championship op zondag ook op Sporza in samenvatting wordt uitgezonden, een enorme meerwaarde voor onze competitie.”

Heel wat sprintraces op het menu
Maar er is meer, met ook de opener van de Belcar Historic Cup, een kampioenschap voor Historic racewagens, Youngtimers en ander geweld van weleer dat op een schitterend startveld kan rekenen met wagens van gisteren en eergisteren. Opgepast, er wordt ook echt geracet en heel wat namen aan de start zal u zeker nog kennen, denk maar een Erik Bruynoghe, Erik Qvick en andere Luc Moortgat.

Ook de Belcar Skylimit Sprint Cup komt naar Circuit Zolder, met een vol startveld, en ook hier zullen de toeschouwers op spannende wedstrijden getrakteerd worden. Voor de Belcar Skylimit Sprint Cup is het de tweede afspraak van het seizoen, na Mettet, eerder dit voorjaar.

Voor mooie afwisseling zorgt de ook de MitJet International, een competitie voor technisch identieke auto’s tot 2 liter en achter het stuur jonge wolven van amper 16 jaar.

Naast de piste
Uiteraard kunnen gezinnen met kinderen in de Kids Village terecht, maar er is nog meer voor de liefhebbers van mooie wagens. De FESPA België organiseert op zaterdag 13 mei 2023 op Circuit Zolder (paddock 3 naast de Otto Bar) immers het Belgisch Kampioenschap Carwrapping. De winnaar van deze competitie zal ons land vertegenwoordigen op de World Wrap Masters op de FESPA beurs van 23 tot 26 mei 2023 in München.
See you in Zolder op zaterdag 13 en zondag 14 mei.
KLIK HIER voor de volledige TIMING voor het aankomende weekend