zondag 28 mei 2023

Kunstgallerij De Mijlpaal mocht 30 kaarsjes blazen


Kunstgalerij De Mijlpaal opende haar deuren in mei 1993 onder een stralende lentezon. We vieren onze dertigste verjaardag graag samen met jullie op zondag 28 mei 2023 om 15u.

MILES ALDRIDGE, KARIN BORGHOUTS, MARRIE BOT, PATRICK CEYSSENS, EDUARDO CHILLIDA, BERLINDE DE BRUYCKERE, TREES DE MITS, NICK ERVINCK, DAVID HUYCKE, FRITS JEURIS, OCTAVE LANDUYT, LORE LANGENDRIES, STÉPHANIE LEBLON, BART LENS, JEROEN MAES, MARYAM NAJD, RENATO NICOLODI, HANS OP DE BEECK, STEFAN PETERS, THIERRY RENARD, ICK REUVIS, MIREILLE ROBBE, MICHEL SEUPHOR, PETER VANBEKBERGEN, ANN VAN HOEY, KOEN VANMECHELEN, JONAS VANSTEENKISTE, KRISTOF VRANCKEN, CINDY WRIGHT

Opening: 28 mei 2023 om 15u
Open: vr-za-zo tussen 14u en 18u, en na afspraak
In de afgelopen 30 jaar doorliep De Mijlpaal een bijzonder traject, niet alleen in de thuisbasis Heusden-Zolder maar ook in Knokke-Zoute en op verschillende Extra-Muros locaties. Als dynamisch kunstencentrum zocht De Mijlpaal altijd het snijvlak op tussen disciplines en kunstvormen, maar ook tussen oud en nieuw, met als doel grenzen te doen vervagen én dialogen te doen groeien.

Naar aanleiding van dit jubileumjaar ontstond een uniek participatief project 'Dromen-Denken-Doen'. Bezoekers waren en zijn voor De Mijlpaal altijd heel belangrijk. Daarom vroegen we hen om hun eigen 'Mijlpaal-verhaal' te koppelen aan een werk van één van de 30 kunstenaars die de jongste jaren deelnamen aan de verschillende tentoonstellingen en projecten van Kunstgalerij De Mijlpaal. Het resultaat is soms emotioneel, soms eigenzinnig, soms totaal onverwacht - maar altijd heel persoonlijk en uniek.
Foto's met dank aan Lambert Reynders
Kunstgalerij De Mijlpaal | Brugstraat 45, Heusden-Zolder | 011 43 52 02 www.demijlpaal.com | info@demijlpaal.com