dinsdag 16 mei 2023

Klaverbladbrug van Antwerpen - Nederland afgesloten, omleiding via afrit 26Bis Viversel

Klaverbladbrug van Antwerpen naar Nederland vier dagen afgesloten vanaf woensdagavond 17 mei. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) houdt u graag op de hoogte over de brugrenovatie aan het Klaverblad in Lummen. Nieuwe waterdichting, voegen en asfalt voor snelwegbrug E313 - E314
De werkzaamheden aan de zijdelingse waterdichting en dienstpaden zijn met enige vertraging door de weersomstandigheden afgerond. Nu wordt het brugdek nog aangepakt. Na het verwijderen van de bestaande wegverharding en waterdichting, wordt een nieuwe waterdichting met beschermlaag en watergreppel aangebracht. Vervolgens werkt men aan de brugvoeg, wegverharding en bijhorende markeringen. Ook de compoundvoegen onder de bovenbruggen worden vervangen. Tenslotte worden de asfaltering van de brug en twee vakken op de overgang met de E314 vernieuwd. De vernieuwde brug zal de veiligheid en het rijcomfort op het Klaverblad in Lummen verhogen.

Minderhinder-maatregelen: brug van 17 - 22 mei afgesloten, omleiding via afrit 26bis
Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.
De brug wordt vanaf woensdag 17 mei om 23 uur t.e.m. maandag 22 mei 5 uur volledig afgesloten.
Verkeer op de E313, komende uit Antwerpen richting E314 Genk/Aken, wordt omgeleid via afrit 26bis Industrie Zolder-Lummen. Dat kan verkeershinder en -vertraging op de snelweg en omleidingsroute veroorzaken.