zondag 21 mei 2023

KBBC Zolder A wint de Beker van Limburg

Vandaag werd voor de beker van Limburg basketbal een derby gespeeld tussen KBBC zolder B en KBBC zolder A. Het evenement ging door in de evenementenhal Den Dijk in Zonhoven. In het 1ste kwart zagen we een gezapige wedstrijd die deed denken aan een vriendschappelijke match. De 2 ploegen wisselden elkaar mooi af met scoren. Het 1ste kwart eindigde met een puntenstand van 23-21 voor de B-ploeg.

In het 2de kwart kon Zolder A even voorsprong nemen op Zolder B. Zolder B huppelt wat achterop en neemt niet dadelijk initiatief om de score bij te houden. De 1ste helft eindigt dan ook met winst voor Zolder A : 40-43.
In het 3de kwart valt het behendig balspel van Zolder B erg op. Zolder A slaagt er dan weer in om op lange afstand te scoren. 2 ploegen met verschillende capaciteiten die zeer gewaagd zijn aan elkaar. Een aantal fouten van Zolder A zorgt er voor dat zolder B het derde kwart beëindigt met winst : 56-49

Het 4de kwart belooft dus heel erg spannend te worden. Zowel Zolder A als Zolder B flirten met het scorebord.
Is dit afgesproken?
Gevaarlijk dicht bij elkaar liggen de punten van beide ploegen als ze de laatste minuten ingaan. Doch wat begon als een vriendschappelijke match werd erg strijdvaardig in dit laatste kwart. Spannend, intens en strijdvaardig wint Zolder A uiteindelijk de match met 79-81. Wat een keigoede wedstrijd van beide ploegen hebben de supporters die in grote getalen zijn komen kijken mogen ervaren!