vrijdag 12 mei 2023

Breezy Rodio (USA) in MuzeCafé tijdens Move2Blues


De in Rome geboren Italiaanse zanger-gitarist Fabrizio 'Breezy' Rodio woont al weer 20 jaar in Chicago, waar hij door Guy King wordt geïntroduceerd in het bluescircuit. Breezy is overduidelijk beïnvloed door gitaristen als B.B. King, T-Bone Walker en Albert King.

In 2007 treedt Breezy Rodio toe tot de band van gitarist Linsey Alexander aka "The Hoochie Man" en na een tijdje fungeert hij als de bandleider van deze band.Ondertussen vindt hij ook tijd om zijn eigen ding te doen, zijn debuutalbum "Playing My Game Too" met een geweldige cast van gastgitaristen Lurrie Bell, Rockin' Johnny en Dave Herrero en bassist Bob Stroger samen met Alexander en Guy King verschijnt in 2011.
In 2015 brengt Breezy zijn tweede album "So Close to It" uit, dit album krijgt zeer lovende kritieken.

Op "So Close To It" bevestigt Breezy met zijn heldere, zuivere beheersing van de elektrische bluesgitaar en met een scherp gevoel voor traditie en zijn overtuigende stem.Hij nodigt enkele van Chicago's beste blues-sterren uit om zich bij hem aan te sluiten, de harpspeler Billy Branch, gitarist Lurrie Bell en pianist Ariyo.
Hij toert door Japan, Zuid Amerika, Europa (Wespelaar 2019), Canada en Mexico.

Op "Sometimes the Blues got me" die verschijnt in 2018 schittert hij met zijn meesterlijk gespeelde, zuivere gitaarlijnen en rijk gelaagde arrangementen waarin blazers de vroege orkestraties van T-Bone en BB oproepen."If It ain't brooke don't fix it" uitgebracht in 2019 – Ballads, funk... zijn muziek gaat heel breed van jumpblues uit de jaren 40 tot de hedendaagse funky urban blues, hij brengt een mix van traditionele en moderne blues/soul/R&B. Breezy is een uitstekende zanger, gitarist en componist die is uitgegroeid tot een sleutelfiguur van de Chicago Bluesscene.

Zijn nieuwste cd (2022), "Underground Blues", is een combinatie van traditionele en moderne indieblues. Geproduceerd door Texas Guitar-legende Anson Funderburgh. Meer info: www.breezyrodio.com/
Dank aan Move2Blues, foto's door Frederique Jamart