woensdag 12 april 2023

Tomorrowland is voor muziekliefhebbers & Mustang Fever voor de echte autoliefhebber.

Dé Crystal Meth voor alles wat blinkt, en met een V8 als krachtbron. Puur Amerikaans, zakt héél bezittend Europa dit weekend dan ook af naar Heusden. Om ons nog eens te doen genieten van oudheid, en de vernieuwing van een alom gekend automerk, Mustang… Het legendarische type, wat nieuw leven is ingeblazen met Europese uitvoeringen ervan, met trotse bezitters. Doch de nostalgie van het model ‘Shelby’ hangt één weekend lang in Heusden rond.

Adelbert Engler, eigenaar van Mustang Garage, stelt alvast zijn deuren open, om ook zijn miniatuur wereldrecord te aanschouwen. Iets wat je, naargelang je leeftijd, weer naar je kindertijd zal terugbrengen, toen ‘Matchbox’ en ‘Majorette’ autootjes… onze mannelijke harten vulden.

Of, hoe kleine kinderen groot worden. Enkel… ‘het speelgoed’ … wordt groter naarmate, en hun ermee spelende ‘jongetjes’ ook.

Gezien de elektronische revolutie, een uitstervend ras van V8 fossiel gestookte motoren.

Of de legendarische ‘Mustang’ binnen 30 jaar nog zo te aanschouwen is als dit weekend, is maar de vraag. Er is alvast voldoende randanimatie voor jong en oud voorzien. Vorig jaar na Corona een voltreffer. Iets wat de hele Schaapsweg helemaal bezig houdt. Buurtbewoners doen daar gretig aan mee, door een garageverkoop te houden. Ook dat kleurt dit evenement…

Maar verder, ga je ogen tekort komen, en wat nulletjes op je bankrekening, om de juwelen van wat ooit was… kunnen aan te schaffen. Om verder GRATIS te kwijlen van dit geweldig evenement. Zeker een bezoek waard… (verslag Tony Sempels & foto Rudi Coomans)