zondag 9 april 2023

TTC Smash Heusden Clubkampioenschap 2023.


Het is weer paaszaterdag geweest, dus tijd voor ons clubkampioenschap.
Er waren dit jaar 12 inschrijvingen. Veel leden waren op vakantie of hadden andere verplichtingen. Afwezige hebben ongelijk zeggen ze dan. Er werd geopteerd om de jeugdspelers in te schakelen bij de gevorderde, zodat we het kampioenschap konden starten met twee poules van 6 spelers. Traditie getrouw stonden de paaseieren en de wisselbeker weer te pronken op de hoofdscheidsrechtertafel. Ook was er voor wat drank gezorgd. Met nog een 10-tal supporters aanwezig en nog wat aanmoedigende woorden van onze voorzitter werd ons clubkampioenschap op gang geschoten. Er werd gespeeld met voorgift. D.w.z. als bijvoorbeeld een C2 speelt tegen een E0, dan moet er gestart worden met 4 tegen 0 en moet de hoogst geklasseerde een tandje bijsteken om toch als eerste elf punten te halen.

Toen de eerste ronde er op zat, had iedereen al vijf wedstrijden gespeeld en voor sommige begon dit al zwaar te wegen. Vooral voor Marc die in deze ronde al zijn wedstrijden in vijf sets moest afwerken en bijgevolg al 25-sets op de teller had staan. De vier eerste van elke poule speelde voor de fel begeerde wisselbeker. Ook de overige 4 spelers werden samen gezet in de verliezerspoule, zodat ook zij nog wat wedstrijden konden spelen.

De tweede ronde werd aangevat en nu met rechtstreekse uitschakeling. Wouter en Frederik konden Liviu en Marc uitschakelen met telkens 3-0 cijfers. Stefaan had de grootste moeite met Kristel en Arno wist Natanaƫl uit te schaken in 5-sets. In de halve finale stonden Frederik en Arno tegen elkaar. Het werd een zeer spannende wedstrijd, waar Frederik aan het langste eind trok. Stand 3-2. In de andere halve finale was het Wouter die Stefaan op zij kon zetten.

De finale kon starten met Wouter tegen Frederik en onze tafelscheidsrechter Ludo werd er bij gehaald. Wouter in topvorm wist Frederik in 4-sets uit te schaken en kon zo voor de tweede keer op rij de wisselbeker in ontvangst nemen. Intussen was onze jeugdtrainer Jos komen opdagen en hij liet onze jeugdspelers tegen elkaar uit komen. Dit jaar was het Rens die op het hoogste schavot mocht plaats nemen. Na een lekkere douche, konden we onze benen onder tafel schuiven op de tennis, waar ons een lekkere lasagne werd voorgeschoteld. De pintjes gingen er goed in en de laatsten trokken rond middernacht voldaan en tevreden naar huis.

De prijzen worden uitgedeeld op ons clubfeest dat dit jaar zal doorgaan op 06 mei 2023. Nog een dikke proficiat aan Wouter en Rens en aan iedereen die zich had ingeschreven voor dit tornooitje, want hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Dank aan Marc en Ludo Bellinkx voor verslag en foto's