donderdag 20 april 2023

Persbericht PZ H|Z => Straatracer gevat & autobestuurder blaast meer dan 2,5 promille

Gisteren 19 april is onze verkeersdienst op pad getrokken met twee politieagenten in opleiding. Zij hebben zich opgesteld op verschillende locaties om controles uit te voeren. Bijkomend is verhoogd toezicht uitgevoerd aan de Lindeman waar we recent veel meldingen kregen van onveilig verkeersgedrag van bromfietsen.

In totaal werden 479 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole waarbij
- 1 bestuurder zijn rijbewijs 3 uur moest inleveren
- Een 58 jarige man uit Houthalen Helchteren zijn rijbewijs onmiddellijk 15 dagen moest inleveren omdat hij 2,53 promille heeft geblazen

In de wijk Lindeman, aan de grens met Houthalen-Helchteren, is er een gele motorfiets (type scooter) in beslag genomen omdat hij noch verzekerd noch ingeschreven was. Hij had deze afgelopen week in Nederland gekocht maar nog niet in regel gebracht. De bestuurder reed zonder helm en had niet het juiste rijbewijs. Eerder deze week was hij al weggevlucht voor onze diensten. Het gaat om een 20jarige man uit Heusden-Zolder. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden en de motorfiets blijft tot aan de uitspraak in beslag genomen. De kosten daarvoor zullen ook voor hem zijn.
Verdere controles leverden nog op:
- Een voertuig is in beslag genomen omdat het noch gekeurd noch verzekerd was.
- Een ander bestuurder reed dan weer zonder rijbewijs.
- 38 Bestuurders werden betrapt op gebruik van de GSM achter het stuur
- 5 voertuigen stonden hinderlijk en foutgeparkeerd