woensdag 26 april 2023

Masters of Speedway


30 april 2023 – Helzoldstadion – Heusden-Zolder
Het weekend van 30 april opent SpeedwayClub Helzold haar seizoen in het Helzoldstadion te Heusden-Zolder. De eerste wedstrijd draagt de titel “Masters of Speedway”. SC Helzold heeft een internationaal deelnemersveld samengesteld, rijders uit maar liefst acht verschillende landen zullen het tegen mekaar gaan opnemen om zichzelf de Master of Speedway te mogen noemen.
In het internationale veld zien we twee profrijders aan het werk. De Brit Max Clegg die de Gouden Helm won in 2017. Hij zal flinke tegenstand mogen verwachten van de Deen Patrick Baek. Tsjechië is een land waarin speedway erg populair is, zij zullen vertegenwoordigd worden door Patrik Linhart en Jan Hlacina. Verder zien we rijders uit Nederland en Frankrijk aan de start.
In de klasse van de nationalen is het vooral uitkijken naar onze lokale held Johnny Kinable. Hij zal het gaan opnemen tegen rijders uit Frankrijk, Duitsland en Nederland. De klasse van de rookies is voor beginnende rijders. Ook hierin zien we twee Belgen aan de start, Joris Theijbers en Peter Rogiers. Zij krijgen tegenstand van rijders uit Nederland, Duitsland en Roemenië.

De 125cc jeugdrijders rijden een demonstratie.
Zaterdag 29 april zijn er vrije trainingen van 12 tot 17u. Deze zijn gratis bij te wonen.
Zondag 30 april zijn er om 10u officiële trainingen, de rijdersvoorstelling om 12.45u en de eerste heat start om 13.15u. Een entreekaartje kost € 16, kinderen onder de 16 jaar mogen gratis binnen. Het programmaboekje en parkeren zijn gratis.
SC Helzold hoopt U te mogen verwelkomen op haar eerste wedstrijd van het seizoen.
Perstekst met veel dank aan  Nico Moors – SC Helzold