zondag 2 april 2023

LIEVEN CAMBRÉ QUARTET


Gloednieuw album 'Connected' van onze MJO-saxofonist
Altsaxofonist en componist Lieven Cambré is al heel wat jaren actief in de Vlaamse jazzscene. Voor zowel eigen projecten [QLC, All-In Quartet, MAMUTRIO] als voor andere ensembles zoals Muze Jazz Orchestra & Brussels Jazz Orchestra schreef hij heel wat muziek bij elkaar. Met zijn eigen kwartet kiest Lieven ervoor om enkele 'vergeten' composities van dat repertoire een nieuw leven te geven. Oorspronkelijk waren deze werken geschreven voor speciale gelegenheden of bijzondere bezettingen. Ook nieuwe composities staan op de setlist.

De titel van het album ‘Connected’ kan je letterlijk nemen. Zonder connectie geen muziek, geen uitvoering, geen concert. Voor Lieven is verbinding tussen alle elementen van de muziek en de verbondenheid tussen de muzikanten en het publiek cruciaal voor een uitstekende beleving.
Samen met klasbakken Bram Weijters [piano], Jasper De Roeck [contrabas] & Jesse Dockx [drums] zorgt hij voor die bijzondere connectie. LCQ lanceert het nieuwe album op 29 maart in de Hnita-Hoeve [Heist-op-den-Berg] en 2 april in de intieme zwarte zaal van MUZE. www.lievencambre.be
Foto's met dank aan Frederique Jamart, verslaggeving cc Muze