vrijdag 14 april 2023

IFTARFEEST in de Diyanet Selimiye Moskee


Diyanet Selimiye Moskee organiseert de jaarlijkse Iftarmaaltijd deze avond de 14 april 2023.
Iftar is de avondmaaltijd voor moslims die het vasten vervullen als een van de vijf zuilen in de Islam.
Het is ook de maand van spiritualiteit en samenzijn.

Het programma mocht van start gaan omstreeks 20 uur en er was heel wat aanwezige publiek in de feestzaal net achter de Selimiye moskee
Schitterend iftarfeest bij de Selimiye moskee in Heusden Zolder. Onvoorstelbaar hoe bijzonder dat deze Iftar in Heusden Zolder georganiseerd was.
Meer dan 600 deelnemers, samenhorigheid, zeer vele complete gezinnen, heel veel discipline en vooral respect voor elkaar. Iedereen was hier werkelijk welkom;.

Ward Ceyssens de diaken van Heusden Zolder overhandigde het bestuur een boodschap van de Belgische bisschoppen en dit gebaar werd ten zeerste gewaardeerd. Heel bijzonder in Heusden Zolder is het bestaan van de interreligieuze werkgroep met de diverse geloofsovertuigingen olv Jac Debruyn. In deze groep primeren zeker niet de politieke belangen maar vooral het menselijke en spirituele.(wat zo vaak vergeten wordt tegenwoordig). Diverse keren werd er al een vredewake gehouden. In ieder geval een dikke proficiat aan de organisatoren en wees ervan overtuigd dat het besef dat wij nog heel veel van hen kunnen leren met de dag groeit en groeit !!!!!
Foto's met dank aan Lambert Reynders
Adres: Selimiye Moskee, Valentinusstraat 61, 3550 Heusden-Zolder