zondag 2 april 2023

FESTA DELLE PALMA op LINDEMAN PALMZONDAG


Naar jaarlijkse traditie was er vandaag ook weer FESTA DELLE PALMA op LINDEMAN PALMZONDAG. Heel Lindeman komt dan naar de OL Vrouwenkerk op de Lindeman om samen Palmzondag te vieren.
Voorzitter Luciano Ferro van A.N.C.R.I. Heusden-Zolder (Dit staat voor Associazione Nazionale Combattenti e Reduci Italiani in BelgiĆ«)  en zijn leden hielden haar traditioneel feest van de VREDE op PALMZONDAG. Zo is er steeds de Italiaanse priester Don Claudio die de viering op Lindeman brengt. En de vaandels van de Italiaanse, Belgische, Poolse Oud Strijders zijn er steeds aanwezig. Met de aanwezigheid van de Italiaanse Burgemeester uit ERBE samen met een delegatie van de Oudstrijders van de partnergemeente en Heusden-Zolder.  En zoals gebruikelijk zullen zij samen een palmtak voor iedereen meenemen naar Italie Erbe.

Na de viering werd een optocht gehouden door de straten van de Lindeman met de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden uit Zolder en de leden & genodigden zo naar het Volkorenplein toe waar nog enkele toespraken werden gehouden en muziek gebracht door de Harmonie.
Een delegatie van A.N.C.R.I. en de burgemeesters hebben nog een kransneerlegging op het graf op het kerkhof in Berkenbos. gedaan en dan hebben zij La Baracca vervoegd voor de verdere feestelijkheden.

Het programma zag er als volgt uit
10u45 samenkomst aan La Baracca om de naar de viering te gaan
11u00 Mis ter nagedachtenis van de GEVALLENEN in de oorlogen en op 't werk
11u45 optocht met de Harmonie door de straten van de Lindeman
12u15 Een delegatie zal een krans neerleggen op het kerkhof van Berkenbos
12u15 Receptie in de Baracca voor de genodigden & deelnemers
13u00 Italiaans middagmaal
Foto's met dank aan Frederique Jamart, verslag van Rudi Coomans