dinsdag 25 april 2023

Collega’s vormen de langste tafel


Je goed voelen in je job is belangrijker dan ooit. Lokaal bestuur Heusden-Zolder riep om die reden een werkgroep in het leven om het begrip ‘feelgood’ wat meer draagkracht te geven. Deze werkgroep verzamelt de verschillende informele initiatieven van alle teams en rolt ze breder uit in de organisatie. Hun doel is eenvoudig: verbondenheid stimuleren om zo een echt #wijzijnheusdenzolder gevoel te creëren. De focus ligt op kleine gebaren, maar ook in grotere initiatieven zoals een sportdag of acties rond mobiliteit.

Dat gevoel van verbondenheid was afgelopen maandag duidelijk voelbaar in de balzaal van CC Muze, tijdens het initiatief ‘de langste tafel’. Oorspronkelijk was alles gepland op het Marktplein, maar de weergoden besloten daar anders over. Ruim 240 collega’s schoven aan voor een gezellige broodjeslunch, maar ook om elkaar wat beter te leren kennen. Een lokaal bestuur is vaak een grote organisatie waar je niet steeds een gezicht op een naam kan plakken. Dit soort acties probeert hieraan een oplossing te bieden.

“Iemand die goedgemutst en met veel goesting aan het werk gaat, is een beeld waarnaar we zeker streven”, vertelt algemeen directeur Rony Herlitska. “De feelgood-werkgroep, die bovendien bestaat uit vrijwillige collega’s, is dan ook een zinvol en dankbaar werkmiddel om dat doel te bereiken. Het initiatief ‘de langste tafel’ smaakte in ieder geval naar meer”, aldus Herlitska. En voor wie het graag weet … er was keuze uit een broodje kaas of hesp. Smakelijk