maandag 3 april 2023

Buitenspeelmarathon met AAP & NEL


Nieuwe infoborden voor Speelterreinen. AAP & NEL zijn de boegbeelden voor het vrijetijds- en spelaanbod voor kinderen in Heusden - Zolder. Hoogtijd dus om ook de speelterreinen in een AAP & NEL- Jasje te steken.

Team Welzijn │ Jeugd schakelde de hulp in van alle lagere scholen in Heusden - Zolder om de speelterreinen een klinkende naam te geven die past in de leefwereld van AAP & NEL De wedstrijd bleek een groot succes. Jungleland, Bananentoren, Slingerbos .... Slechts een kleine greep uit het ruime aan bod creatieve inzendingen. Maar het blijft niet bij een nieuwe naam. 

Bij de start van de buitenspeelmarathon springen ook de flitsende nieuwe infoborden met spelregels meteen in het oog. Elk speelterrein in Heusden - Zolder is anders . Het ene heeft een groot klimrek, het andere een zandbak met veerdiertjes en de klassieke schommel. Maar niet iedereen weet waar al die speelparadijsjes te vinden zijn. 

Daar wil Team Jeugd met de speelkaart verandering in brengen. De kaart toont kinderen de weg naar alle speelterreinen in Heusden - Zolder en wordt na de paasvakantie verspreid via de scholen. Vanaf dan kan je ook een examplaar afhalen in het gemeentehuis, de bibliotheek of het kameleon Huis van het Kind. Heusden Zolder trekt volop de kaart van buitenspelen. 

Buitenspeeldag is de dag waarop buiten spelen in de kijker wordt gezet. Maar kan niet elke dag buitenspeeldag zijn?
Om kinderen en jongeren aan te moedigen om vaker buiten te ravotten, werkt Team Jeugd samen met onze sportclubs. In de paasvakantie leven kinderen zich uit tijdens de buitenspeelmarathon op verschillende speelterreinen.

Speelvogels van 6 tot 12 jaar zijn welkom van 14 tot 16 uur.
Inschrijven kan via www.aap-nel.be.
Data en linken naar de speelterreinen voor in te schrijven
03 april speelterrein Jungeland (Olympia) Heusden
05 april AAP & NEL park (De Wallen) – De Wallen Boekt
11 april Slingerbos (Viversel) – Kerkstraat Viversel
12 april Speelwereld (’t Mierke) – Butastraat Eversel

 Op Woensdag 19 April trekken we weer naar Domein Bovy voor een goedgevulde buitenspeeldag.
Van 13 tot 17 uur genieten kinderen gratis van een uitgebreid spelaanbod en tal van speelprikkels. Inschrijven is niet nodig. Dus, ben je tussen 4 en 12 jaar ? Laat die schoolboeken dan voor een namiddag aan de kant en kom met ons buitenspelen en genieten van een lekker ijsje
Dank aan Fredrique Jamart voor verslaggeving en fot's