donderdag 27 april 2023

Buitenlesdag in VKS Pagadder.


Donderdag 27 april vond de Buitenlesdag van MOS plaats op scholen in heel het land. Na het succes van de buitenspeeldag vorige week, was het nu tijd om het leren naar buiten te brengen. Bij ons op school hebben we een prachtige omgeving, waar buiten leren mogelijk is. Niet alleen op onze vernieuwde speelplaats, maar ook in het bos in de buurt.

Zodra de kleuters aankwamen bij de poort, werden ze onmiddellijk buiten verwelkomd in de buitenklas. Dit zorgde meteen voor een grote glimlach op hun gezicht. Door dit andere gegeven werden de kleuters direct geprikkeld om te leren over natuurverschijnselen en om de omgeving te verkennen.

De buitenlesdag was niet alleen leuk en leerzaam, maar ook spannend. We hadden namelijk een “eigen Buitenlesdagchallenge" bedacht. Elke klas deed verschillende opdrachten, die in groepjes moesten uitgevoerd worden. Dus niet zomaar buiten spelen. Zo legden de kleuters bijvoorbeeld een parcours af in de zandbak, spotten ze vogelhuisjes zoals in het verhaaltje, tekende ze schaduwbeelden van speelgoed uit hun klas en nog veel meer!

De kinderen vonden het geweldig en waren ontzettend enthousiast. Ze hebben veel geleerd en plezier gehad tijdens de buitenlesdag. Het was een geslaagde zonnige dag en we zijn van plan om dit vaker te organiseren. Want waarom altijd binnen zitten als er zoveel te leren en te ontdekken valt in de buitenlucht? (verslag juf. Eline, juf. Hilde, juf. Laura)