zondag 19 maart 2023

VOORUIT LIMBURG organiseerde BENEFIET ONTBIJT voor TURKIJE & SYRIË


VOORUIT LIMBURG organiseerde voor vandaag 19 maart een groot ontbijt waarvan de opbrengst volledig naar de  slachtoffers van de aardbeving in Turkije & Syrië gaat dat op 06 februari laatsleden de omgeving trof. Ondertussen zijn er meer dan 1.000 kaarten aan de man gebracht.

Er werd een werkgroep opgericht en snel kwam het idee van een ontbijt op Limburgs niveau,” zegt nationaal ondervoorzitter van Vooruit Funda Oru. “Heel veel mensen voelden zich verloren bij het zien van de beelden”, zeggen schepen Mustafa Aytar en schepen Yilmaz Kurtal, die ook deel uitmaken van de werkgroep. “We willen met dit ontbijt zowel mensen bij elkaar brengen voor het goede doel, als geld ophalen.”

Schepen Engin Özdemir zegt “De heropbouw zal nog heel lang duren en het is een ongelofelijke opgave om zuiver water, dekens, beschuttingsmateriaal, voeding en bescherming te voorzien. Wij willen met het opgehaalde bedrag investeren in infrastructuur zoals wc- en douchecabines en een woonunit,” 

Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez waren aanwezig om het benefiet te steunen. Zo werd er, mede dankzij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, een noodhospitaal in het rampgebied in Turkije opgericht. In Syrië, dat al 10 jaar gebukt gaat onder een burgeroorlog, maakte minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez financiële middelen vrij om NGO’s te steunen die waar mogelijk humanitaire hulpacties- en reddingsoperaties opzetten.

Namens de werkgroep van Vooruit Limburg:
Nationaal ondervoorzitter Vooruit Funda Oru
Provinciaal Voorzitter Vooruit Limburg Alain Yzermans
Schepenen Mustafa Aytar, Yilmaz Kurtal en Engin Ozdemir
Raadsleden Bilgin Bekdemir, Arif Birinci, Metin Karabas, Uzeyir Karaca, Hanim Karacan, Ersin Kemaldar, Yasin Kilic, Debra Sevindik, Omer Unlu en Abdulkadir Yilmaz
Afdelingscoach Kenan Akyil
Foto's met dank aan Joseph Bams