donderdag 9 maart 2023

Vega Strauss Band (USA/D/DK) @ MUZEcafé,

Tony Vega geboren in Chicago, groeide op in Houston Texas. Hij neemt de luisteraar mee naar een rokerige juke-joint, gedrenkt in blues en in een "Houston meets New Orleans Amerikaanse Roots & Roll Gumbo".
De Tony Vega Band is een van de opkomende blues-acts in Texas geworden, ze deelden het podium met onder meer Clarence "Gatemouth" Brown, Edgar Winter, Lou Ann Barton, Omar & The Howlers, Duke Robillard, Guy Forsyth en Eric Sardinas...
"Tony Vega is een monster!" Billy F. Gibbons (ZZ Top)

Kai Strauss groeit op in Osnabrück Noord-Duitsland. Als tiener ontdekt hij in de jaren 80, via de platencollectie van zijn ouders, Albert King, Buddy Guy, Jimmie Vaughan en vele andere blues gitaristen.

Een passie voor blues en vooral voor gitaar is geboren en vanaf de jaren negentig toert hij over gans Europa als gitarist van The Bluescasters, de begeleidingsband, van de Texaanse mondharmonica speler Memo Gonzalez. Na 15 jaar op pad met Memo Gonzalez richt hij zijn eigen band The Electric Blues Allstars op.

Na hun succesvolle Europese tournees in 2015, 2016 en 2018 gaat de Vega Strauss Band in 2023 verder.
Mis deze kans op een unieke line-up van twee top blues gitaristen met een van de beste ritmesecties, aan deze kant van de Atlantische Oceaan, niet!

Samenstelling band:
Tony Vega (USA) - gitaar, zang
Kai Strauss (D) – gitaar, zang
Henrik Poulsen (DK) - bas
Mads "Tiny" Andersen (DK) – drums
Meer info: http://www.vegastraussband.com
Dank aan Frederique Jamart voor de foto's