maandag 13 maart 2023

TRIO OSUNA & DE ZANDMUZE 'Langsheen de zijderoute'


Een betoverend muzikaal sprookje van wervelende, live geprojecteerde beeldverhalen, gestrooid en getekend in het zand. De legendarische tocht van Marco Polo langs de zijderoute wordt prachtig gebracht door Trio Osuna & zandkunstenares Colette Dedyn. Op de wereldse muziek van Emre Gültekin, Thomas Baeté & Raphaël De Cock worden Marco Polo’s reizen tot leven geroepen met alle bijhorende geluiden. Eigenlijk een tekenfilm van fijn zand die iedereen vanaf 10 jaar zal verwonderen.

Colette Dedyn, ooit nog finaliste van Belgium’s Got Talent, wordt gezien als één van de referenties in de zandkunst. Ze creëerde een geheel unieke stijl waarmee ze zich duidelijk positioneert binnen de internationale scène van de zandkunstenaars. Een talent van bij ons, met internationale uitstraling.

Zij gaat nu aan de slag met drie unieke muzikale persoonlijkheden. Thomas Baeté is vedelspeler en sublieme vertolker van troubadourgezangen. Emre Gültekin is een virtuoos op de Anatolische langhalsluit [saz] die opgroeide in de muzikale tradities uit Anatolië. En Raphaël De Cock brengt de steppen van Centraal-Azië tot leven met zijn Siberische zither [chatkan] en fascinerende boventoonzang. Kortom, een verrassend werelds uitstapje voor de ganse familie. Dank aan cc Muze voor deze tekst en de foto's met dank aan Herman Eerdekens