donderdag 2 maart 2023

Revalidatiecentrum aan Atletiekpiste De Veen


Als je het atletiekstadion De VEEN binnenstapt zie je direct rechts van u een nieuw opgetrokken gebouw staan. De ruwbouw is nog niet volledig klaar maar al snel kwam ik te weten dat het hier gaat om een revalidatiecentrum dat er  gaat komen voor de sportatleten en is ook gesubsidieerd door de minister Ben Weyts. (investeerde destijds €625.000 in Atletiekpiste aan de Veen en in totaal €10 miljoen in 8 topsportinfrastructuurprojecten in Vlaanderen, dit was het nieuws op 23 juli 2021).

 Als dit gebouw klaar is zal het voorzien zijn voor kinesisttherapeuten  die er een bureau en instrumenten en apparatuur  ter beschikking hebben om de atleten zo goed mogelijk op te volgen.
Zo zal er een sauna aanwezig zijn net als een klein zwembad op de bovenverdieping. De kinesist zal een oefening in het zwembad laten uitvoeren door de sportman in kwestie en onder kan alles dan gevolgd worden op monitors en dergelijke.
Deze ruimte zal ook opengesteld worden voor andere sportclubs uit de gemeente H|Z (kwestie van juiste afspraken te maken).
Deze opening is ook voorzien  op 01 mei als de werken kunnen doorgaan zoals gepland.