woensdag 1 maart 2023

Persbericht PZ H|Z => Aannemer beboet en fietsstraten gecontroleerd


Gisteren 28/02 heeft onze verkeersdienst een controle gedaan op verschillende werven binnen de gemeente. Hierbij zijn ze uitgekomen op een grote werf in Viversel, in de Middenweg en Beekkant. Het ging voornamelijk om werken in de berm met hinder voor het verkeer op de rijbanen.

Zij hebben verschillende inbreuken moeten vaststellen met betrekking tot het plaatsen van signalisatie, de staat van de geplaatste signalisatie maar zeker ook het gebrek aan voldoende signalisatie. Zo lagen verschillen diepe sleuven of kuilen vlak langs de weg open en bloot. Een voertuig of fietser zou er in de avond of nacht zomaar inrijden en zware schade of zelfs letsels aan kunnen overhouden.

De verantwoordelijke werd gecontacteerd en opgedragen om alles onmiddellijk in orde te brengen. Tevens is er proces-verbaal opgesteld en zal de aannemer het mogen uitleggen bij de politierechter.

Vandaag 01/03 zijn ze dan weer naar Zolder gegaan om de schoolomgeving van De Leerplaneet in de gaten te houden, met extra aandacht voor de fietsstraten in de nabije omgeving. Het droneteam van de federale politie heeft onze verkeersdienst bijgestaan en konden live beelden aanbrengen.
In de ochtend en middag is er controle gehouden met 6 mensen en die hebben over de twee acties vastgesteld dat
- 3 voertuigen het inhaalverbod negeerden in de fietsstraat
- 6 voertuigen fout geparkeerd stonden
- 5 bestuurders gebruik maakten van de GSM achter het stuur
- 2 bestuurders de voorrangsregels aan hun laars lapten
1 bestuurder met onaangepaste snelheid in de schoolomgeving rond reed