zaterdag 11 maart 2023

Garderie & Prescolaire YA FATOU Senegal

We hadden een kort gesprek met Maggy Reynders die samen met Franky Vanderaerden zich jaarlijks inzetten voor "" vzw EEN HART VOOR SENEGAL""  met diverse evenementen waarvan telkens  de opbrengst voor het goede doel was.  En na jarenlange inzet voor Een Hart voor Senegal, laten zij weten dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan, en dit voor ""Creche en Kleuterschool YA FATOU "" ook in het arme dorpje Bay Deuck . Waar ze de allerkleinsten de kans willen geven naar school te kunnen gaan, waar ze opvoeding, zorg en heel belangrijk ontbijt zullen krijgen..

Nadat Franky en Maggy  zich10 jaar hebben ingezet voor de Vzw Een Hart voor Senegal, waarvan de hoofdzetel gevestigd is in St.Truiden , gaan zij hier in Heusden-Zolder een nieuwe vzw opstarten , met eveneens een nieuw bestuur, alsook voor een ander doel Garderie & Prescolaire YA FATOU Senegal, waarnaar ook de vzw zal vernoemen.

Daar het een schooltje is dat in volle corona tijd is gestart , en dit zonder steun van de overheid, wat wil zeggen dat alles wordt betaald door degene die het opricht.. wat de eerste jaren wel nog lukte , doch steeds moeilijker wordt, daar de kosten van huur , nutsvoorzieningen en voedingsmiddelen ook daar zijn gestegen, en waar dan kleuters 's morgens huilend toekomen van de honger , heeft Maggy  samen met 2 vriendinnen beslist ons hiervoor in te zetten! En zoals je weet , op mijne Swa kan ik altijd rekenen..

Wat en wanneer we iets gaan inrichten, daar zijn we nog niet uit !
Maar ons hoofddoel is , om meters en peters te vinden voor de kleuters ginder om zo het schoolgeld te helpen betalen en de kinderen hopelijk 2 keer per week een ontbijt te geven ..
FB pagina volgt....
Vrijwilligers bij evenementen zijn zeker altijd welkom !
Meters & peters kunnen vrijblijvend info krijgen via reyndersmaggy@outlook.be
Dank aan Maggy Reynders voor dit gesprek en de foto"s