zaterdag 11 maart 2023

David Geybels wint pooltornooi cafe 't Kuipke.


12 zenuwachtige weken, zorgden voor een uitstekend georganiseerd tornooi. Door de spelers zelf, binnen die tijdsperiode stevig bevochten, na én in samenspraak. In deze media tijden, geen probleem voor bedenker Frank Agten die een Whatsapp groepje onder de deelnemende spelers oprichtte.

Zo werden tientallen matchen gespeeld. Eerst in ‘Poules’ voor plaatsing. Daarna had je enkel verliezers. Het verkeerde woord, voor wat dit tornooi teweeg bracht. Uiteindelijk werden er vriendschappen gesmeed, tussen mensen die je anders nooit benaderen zou op café. Die kwamen nu ongedwongen uit, tegen elkaar, op een simpele pooltafel.

Doe daar nog jaren 80 reglementen bij, dan kan je de sfeer tijdens sommige matchen helemaal inbeelden. En net DAT…. Maakte dit tornooi zo leuk.
De finalisten van vandaag, hadden zich daar beter in verdiept dan de rest. Want alle deelnemers kunnen wel een potje ‘stampen’. Maar als je het vooropgestelde reglement niet kent, ging je onherroepelijk ‘in de fout’. En dat kostte je punten, of deelname aan een eventuele finale. Maar ook die frustraties werden gemeenschappelijk gedeeld.

Uiteindelijk wist David Geybels die finale te winnen tegen Luc Cams. Eddy Luys won de ‘kleine finale’ tegen bezieler Frank Agten , voor de derde plaats.

De ‘dubbel’ finales zijn nog aan de gang en zullen een winnaar kennen binnen twee weken.

Voorlopig is David Geybels, voor dit geslaagde evenement ‘KING OF POOL’. Uitbaatster Heidi Erhardt beloofde alvast lekkers bij de prijsuitreiking. Of er abrikozentaart gaat zijn?? Sfeer is er alvast genoeg. Net als nieuwe vriendschappen, en een voorbereiding voor een nieuw tornooi.

Een leuk initiatief… was het alvast wel. Voor herhaling vatbaar. Met dank aan Tony Sempels