zondag 5 februari 2023

Yoren Vanhoudt zijn WK bij de junioren in Hoogerheide.

Yoren Vanhoudt van het Woutim Argenta Optimus Vastgoed (waarvan de zetel gevestigd is in de Guido Gezellelaan) Cycling Team zal zijn debuut op het WK voor junioren in Hoogerheide nog lang blijven hangen. Yoren moest bij de start vertrekken vanop een zevende rij en dan weet je dat er een goede vijftig renners voor jou vertrekken. Yoren eerstejaars junior verdiende zijn selectie op het afgelopen Belgisch kampioenschap in Lokeren door als beste eerstejaars junior op een zevende plaats te eindigen. 

Vandaag in Hoogerheide had hij minder geluk want bij de start gingen een aantal renners voor hem tegen de grond. Ontwijken zat er niet in en Yoren bezeerde zich daarbij aan de rechterknie. Doordat de knie pijn deed moest hij een andere houding op de fiets aannemen waardoor zijn rug ook nog begon op te spelen. Niet verwonderlijk, renners hebben nu √©√©nmaal hun afgestelde positie op de fiets en wanneer deze veranderd tijdens de cross kunnen de gevolgen voor een pijnlijke rug het gevolg zijn. 

Het WK was voorbij voor Yoren, Op welke plaats hij uiteindelijk eindigde is van geen belang maar wat hem wel siert is dat hij de wedstrijd volledig heeft uitgereden. Yoren was ontgoocheld dat er niet meer inzat maar wist hij te vertellen dat hij er alles aan zal doen om er volgend jaar terug bij de selectie te horen. Dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's