maandag 13 februari 2023

Project Senegal GBS De Leerplaneet

In het kader van een ILC-project in de 3e graad rond het thema “licht”(een lichtje zijn voor elkaar), hebben we bezoek gehad van RenĂ© Henderix, de voorzitter van de VZW een hart voor Senegal. Hij is onze leerlingen wat meer komen vertellen over een school die hij daar samen met een groep vrijwilligers heeft opgericht.

Tijdens de verhuis van onze oude school Beekbeemden naar onze nieuwe school De Leerplaneet hebben wij een groot deel van onze oude schoolmaterialen aan hem gedoneerd. Elk kind in de wereld heeft recht op onderwijs, dus wat zijn we blij dat we op deze manier een “lichtje” kunnen zijn voor de kinderen van Senegal.

In mei 2023 zal er een container gevuld met onze oude schoolbanken, stoelen, boekenkasten, krijtborden en nog heel wat andere spullen naar Senegal reizen. Zo krijgen onze oude materialen een tweede leven! Hij gaat ons op de hoogte houden!

Voor diegenen die al eens een kijkje willen nemen hoe het er daar uitziet dat kun je via deze link. https://eenhartvoorsenegal.be/ dank aan Stefanie Custers vor de Leerplaneet