maandag 13 februari 2023

Persbericht PZ H|Z => 4 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken

Afgelopen weekend heeft onze verkeersdienst een verkeerscontrole gehouden, gericht op overdreven snelheid en bijkomend rijden onder invloed. Over het hele weekend hebben zij halt gehouden op verschillende locaties waarvan we regelmatig meldingen krijgen dat er onverantwoord hard gereden wordt, overdreven veel lawaai van uitlaten te horen is of waar men in groepen samen komt hangen om dan te vertrekken terwijl overal vuil ligt.

Zij konden volgende vaststellingen verrichten:
- 240 mensen hebben geblazen, waarvan 1 bestuurder positief heeft geblazen en dermate hoog dat hij zijn rijbewijs onmiddellijk
   15 dagen moest afgeven. Alle andere hebben S geblazen.
- 1 leerling bestuurder was niet in orde met de beperkingen van het voorlopig rijbewijs
- 1 vrachtwagen had zijn lading niet correct vastgemaakt
- 1 bestuurder kreeg een PV voor overdreven lawaai van de uitlaat
- 6 bestuurders droegen de gordel niet
- 3 kinderen zaten los in de auto
- 15 bestuurders gebruikten de gsm achter het stuur
- 10 voertuigen stonden foutgeparkeerd
- 2 bestuurders negeerden de voorrangsregels
- 1 autohandelaar maakte misbruik van de commerciƫle nummerplaat

- 1 voertuig was niet meer geldig gekeurd Over het hele weekend werden 3 bestuurders betrapt op een zo danig hoge snelheid dat zij onmiddellijk hun rijbewijs dienden in te leveren voor 15 dagen. Dit gebeurde op de Terlaemenlaan en de Bieststraat. Zij werden met de anonieme wagen geflitst en wat verderop met de motorfiets uit het verkeer gehaald, aan een controle onderworpen en hun rijbewijs werd ter plekke ingehouden.
Verder werd nog 1 bromfiets in beslag genomen wegen het ontbreken van een verzekering. Bovendien had de eigenaar de nummerplaat vervalst en had hij een rijverbod tegen hem lopen. De bromfiets blijft nu bij de takelmeester tot dit rijverbod verlopen is. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.