dinsdag 7 februari 2023

Nieuwkomer The Beer Experience meteen GOUD op de BeerAwards #BADF22

Vandaag 7 februari 2023 zijn in stadsbrouwerij Brewmine-TAP in Hasselt de BeerAwards #BADF22 uitgereikt. Het bierfestival The Beer Experience dat in 2022 voor het eerst plaatsvond in Heusden-Zolder behaalt GOUD in de categorie “biergebeuren van het jaar”. The Beer Experience is dan ook meer dan een bierfestival, want er zijn ook optredens, foodpairings, beertalks, een live-podcast en een expo, en dat allemaal in het unieke kader van de oude mijngebouwen van Zolder. Een hele (bier)beleving dus en dat unieke concept werd vandaag bekroond.

In december kon heel online Vlaanderen en de rest van de wereld stemmen op meer dan 20 categorieën waar er prijzen voor te winnen zijn. De categorieën gaan van favoriete bieren in verschillende stijlen (pils, non-alcoholisch, blond, amber, donker, spontaan,...) tot biermedia, biergebeuren, bierhandel, bierrestaurant, brouwerij, nieuwkomer,... De wedstrijd bereikte deze keer een record aantal stemmen met 41.878 stemmen die uitgebracht werden.

The Beer Experience: nieuwkomer in 2022 Een groepje van 8 biervrienden en foodies lanceerden vorig jaar in maart voor het eerst een bierfestival in de prachtige gebouwen van de steenkoolmijnen in Zolder. Met de steun van de gemeente Heusden-Zolder en de mensen van CC De Muze werd ZLDR Luchtfabriek en CC De Muze 1 weekend lang de place to be voor gewone bierliefhebbers en gepassioneerde beergeeks. Het is een uniek bierfestival met muziek, eten, lezingen, een exporuimte en een live podcast en live brewing. Elke dag trok het festival zo’n 1500 bezoekers. The Beer Experience vond in 2022 plaats in maart. Binnenkort vindt de tweede editie plaats.

Nog andere brouwers of personen die dit jaar op The Beer Experience staan (2023) of die er vorig jaar stonden (2022) vielen in de prijzen, een greep uit het aanbod:
2022
BierKlap podcast
Gebrande Winning
Taratata
De Ranke
Force Majeure

2023
Galea Craft Beers uit Antwerpen
Gebrande Winning
Taratata
Pink Boots en Kim van Opdurp.

The Beer Experience 2023
Ook dit jaar, op 18 en 19 maart zal The Beer Experience plaatsvinden op dezelfde locatie. Net zoals vorig jaar met optredens (van oa Marco Z en Fence), een expo (gecureerd door brouwerij Stroom), foodpairings en beertalks (waar je via de website voor moet reserveren) en een live-podcast van Belachelijk Lekker!
• Nieuw dit jaar is de Brouwland Brouwcompetitie. De finale wordt op zondag gepresenteerd door Stijn Meuris, die met de hulp van een
   excellente jury (met oa. Sven Gatz en Sofie Vanrafelgem) 3 winnaars bekend mag maken. Die winnaars waren de beste uit
   100 inzendingen van amateurbrouwsels. De 3 maakten volgens de jury de 3 beste amateurbrouwsels van Nederland en België.
• De animatiefilm “Boerke” - gekend van Canvas - lanceert een eigen bier op het festival.
  Je kan de video’s zien en het bier drinken in het café van CC De Muze.
• Ook het festival zelf heeft een eigen bier dit jaar, uniek gebrouwen in Londen en enkel te proeven tijdens het festivalweekend.
• Er zijn busdiensten ingelegd vanuit alle windstreken van Vlaanderen. https://thebeerexperience.be/NL/praktisch/mobiliteit

Meer info en tickets op https://thebeerexperience.be/

#BADF
De Beer Awards Digital Festival of #BADF wordt sinds 2012 jaarlijks georganiseerd (niet in 2020 wegens de coronapandemie). Iedereen kan via de website online stemmen op meerdere categorieën. Het unieke en democratische aan het concept is dat iedereen zelf nominaties kan geven in de verschillende categorieën.

Deze events konden de voorbije jaren ook een prijs in de wacht slepen als biergebeuren van het jaar: Billie’s Craft Beer Fest (Antwerpen), Marlou’s biercarrousel (Zonhoven) en het Zythos Bier Festival. Ook “terug aan de toog hangen” (na corona) viel de vorige editie in de prijzen.