donderdag 9 februari 2023

Move2Blues HIDEAWAY in MuzeCafé


Iedereen in het Belgisch blueswereldje kent zeker en vast de band Hideaway die reeds sinds halfweg de jaren 80 van vorige eeuw furore maakt in de Belgische bluesscene.

De bands naam verwijst naar "een klassieker" van Freddy King.
De groep kan buigen op een lange en avontuurlijke geschiedenis waarbij ze bijna in elke parochie van het land gespeeld hebben.

Ze begeleidden verschillende Amerikaanse artiesten "on tour in Europe", wonnen in 2012 de Belgian Blues ChalIlenge en werden vijfde op de European Blues Challenge in Toulouse.

Ze hebben verschillende studio-albums én een live-album op hun palmares staan en speelden concerten in onder andere Zweden, Canada en Zwitserland. Zelfs in Canada mochten ze van hun blues proeven!

Op 12 maart 2015 mogen zij de openingsavond voor de European Blues Challenge in de Ancienne Belgique Brussel op gang schieten! Voor hun 30ste jubileum brengen ze een opname van dit concert in CD/ DVD box uit. Het toont de groep op het summum van hun kunnen.

Ze weten in elke live situatie het publiek naar een hoogtepunt te brengen.
Samenstelling band:
Ralph Bonte: rhythm en slide gitaar, zang
Patrick Cuyvers: keys
Jean-Marie Herman: gitaar
Eric Vandekerckhove: bas
Johan Guidee: drum
Geeraard De Groote: sax

Voor de liefhebbers die het nog niet wisten  onze concerten die doorgaans op de 2de donderdag van de maand plaatsvinden vind je op onze www.move2blues.be . Hopelijk zien we jullie in grote getale terug in  @ MUZEcafé Heusden-Zolder.
MUZEcafé Marktplaats 3 bus 1 3550 Heusden Zolder
Foto's met veel dank aan Frederique Jamart