donderdag 9 februari 2023

Een pluktuin achter de zandloper : info- en denk-mee-moment.


Achter de zandloper ligt een stukje groen van 800m².
Hierop heeft men het idee een pluktuin te maken met als doel een aangename ontmoetingsplaats te creëren waar bezoekers kunnen genieten. Genieten is voor ieder individu anders. Daarom werd dit denk-mee-moment georganiseerd voor bewoners in de buurt. Het project wordt eveneens ondersteund door verschillende participanten waaronder de gemeente Heusden-Zolder, Saamo, Velt, Terra Therapeutica en Limburg.net.

Iedereen die aanwezig is mag mee denken over hoe de pluktuin eruit zou kunnen zien. Men wordt opgedeeld in 4 groepjes. Eerst brainstormt men over de doelstellingen van de pluktuin. Daar tekent men het idee uit op papier. Men gaat met deze ideeën aan de slag. 

Binnen ongeveer een maand komt de groep weer samen en zal er een plan voorgelegd worden, geïnspireerd op de plannen die door de deelnemers op papier werden getekend. Daarna zal de tuin aangelegd worden door de groendienst van de Gemeente Heusden-Zolder. De aanleg van de tuin zal gebeuren tussen april en december 2023. Het onderhoud en het plukken zal gebeuren door de bewoners.

De eigenaars van “volkstuintjes” hebben zich hier ook voor kandidaat gesteld. Geïnteresseerden die er vandaag niet bij konden zijn kunnen nog steeds aansluiten bij de volgende bijeenkomst. De datum hiervoor is nog niet vastgelegd, maar men zal hier zeker ruchtbaarheid aan geven via de gebruikelijke infokanalen. Dank aan Linda Graulus voor het verslag en foto's