woensdag 1 februari 2023

De Winning met unieke samenwerking Catering van Duizend-en-een-nach


De (h)eerlijke keuken van De Winning is altijd een topper op feestjes, recepties en andere cateringevenementen. Maar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heusden-Zolder had veel meer in petto. De Winning sloeg de handen in elkaar met lokale Turkse verenigingen. De gasten konden proeven van wel 22 verschillende gerechten, van sudderende kebab tot lekkere mezze en de beproefde Belgische klassiekers. Een unieke, nieuwe samenwerking.

De gemeente Heusden-Zolder deed graag een beroep op de KarWij smaakmakers van De Winning voor haar nieuwjaarsreceptie. Een goed idee, want met KarWij levert De Winning de lekkerste gerechten en hapjes, recht van de eigen bioboerderij, geteeld en bereid door mensen die zo kansen krijgen en hun talenten ontdekken.
Het thema van de receptie was ‘Duizend-en-een-nacht’. Het bracht de cateringploeg van DeWinning op het idee om versterking in te roepen van enkele lokale Turkse verenigingen. The Voice of Art is een muzikaal cultuurhuis in Heusden-Zolder, een initiatief van bezieler Ramazan Bel. Vrouwenwerking Diyanet is verbonden aan de moskee.

Het nieuwjaarsfeest was een schot in de roos en zette de diversiteit van de gemeente in de verf. De gasten hadden de keuze uit wel 22 verschillende hoofdgerechten en een rits aan desserten en hapjes. De nieuwjaarsreceptie van Heusden-Zolder was zo geslaagd, dat De Winning en de beide Turkse verenigingen een week later gewoon hetzelfde deden op de nieuwjaarsreceptie van de Broeders Alexianen in Tienen. Elif Sanli van de vrouwenwerking Diyanet is opgetogen. “Het was een heel fijne samenwerking, het klikte meteen met de medewerkers van De Winning. En de extra opbrengst is welkom, want liefdadigheid kost geld. Tijdens de Ramadan maken en bedelen we voedselpakketten voor mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken.”

Het nieuwe concept is zeker voor herhaling vatbaar, ook in andere gemeenten met een sterk verenigingsleven van Turkse of andere achtergronden.
Meer info
Jan Bijnens, business unit manager duurzame horeca, t. 0472 73 88 01, jan.bijnens@dewinning.be