dinsdag 14 februari 2023

Boomplantactie ter nagedachtenis van de slachtoffers in Turkije en Syrië


De zware aardbeving in Turkije en Syrië heeft iedereen, ongeacht ras en religie, beroerd. De hele wereld voelt het verdriet en het leed van beide volkeren. Ter nagedachtenis van de slachtoffers in Turkije en Syrië hebben de leerkrachten en directie van onze Basisscholen De Schans en De Luchtballon vandaag, op Valentijnsdag, een boom geplant. 

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Een ideaal moment om onze liefde voor de mensheid alsook voor de slachtoffers te tonen. Er is ook een gedenkplaat geplaatst voor de volgende generatie leerlingen. Om 10.30 is de eerste boom geplant in de voortuin van De Schans, in het bijzijn van alle leerlingen, leerkrachten en een groepje ouders. 

Namiddag is er een tweede boom geplant in De Luchtballon, ook met alle leerlingen en het lerarenkorps. Waarom een boom vertelt onze directeur Kristof met de volgende woorden: “Als herinnering hebben we deze boom geplant. Deze boom zal groeien en bloeien en als een teken van hoop en nieuw leven staan. Bij deze boom gaan we een gedenkteken plaatsen zodat ze nooit vergeten worden en ons hart altijd zal uitgaan naar de slachtoffers en nabestaanden. Dank aan Bahattin Koçak voor verslaggeving en foto's