donderdag 23 februari 2023

Atletiekpiste De Veen met de nieuw in aanbouw zijnde hal kogelstoters


Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeerde destijds €625.000 in Atletiekpiste aan de Veen en in totaal €10 miljoen in 8 topsportinfrastructuurprojecten in Vlaanderen, dit was het nieuws op 23 juli 2021.

Nu zijn we een kijkje gaan nemen hoever de werken al staan met het beloofde geld voor het Atletiekstadion De Veen. En we schrokken toch als we de atletiekpiste betraden en konden waarnemen hoeveel er al veranderd was.
Vandaag houden we halt bij de nieuw geplaatste hal  naast de GOLAZO Arena waar de kogelstoters er hun sport kunnen oefenen bij zeer slecht weer en in de winterperiode.
Vooreerst een mooie hal voor het kogelstoten, een klein tribune voor de meegekomen mensen  te laten plaatsnemen. Op dit moment trainen de kogelstoters hier al met slecht weer.  Natuurlijk was het gebouw nog niet volledig klaar maar er waren kleedkamers, toiletten geplaatst en deze waren al volledig in orde. Boven de toiletten zijn ondertussen de elektriciens gestart met hun werken. Hier zal dan een fitnissruimte komen voor onze atletiekmensen die daar hun lichaam in conditie kunnen houden en opbouwen van extra krachten en spieren. De officiĆ«le opening staat onder voorbehoud op datum van 01 mei 2023 op de kalender maar dit zal toch afhangen van hoe de werken vorderen vertelt Marcel Schepers ons.