vrijdag 6 januari 2023

""ZJUST ES ZJUST "" in 't KUIPERSHOF nu een gesprek met Robby Steenberghs

We hadden een kort gesprek met Robby Steenberghs (HVT) over de aankomende Revue in Heusden centrum.

Hoe is deze 54ste productie Zjust es Zjust tot stand gekomen ?
De tekst van ZJUST es ZJUST kwam tot stand door een beperkt schrijversgroepje dat zowat om de 14 dagen samen kwam. Zij kwamen samen om te denken over een nieuwe voorstelling het afgelopen jaar en werkte dit dan uit op papier.

Kan je misschien een tipje van de sluier vrijgeven over deze productie ?
Het verhaal gaat over een marginale familie 4 broers en een zus waarvan de zus wat wil bijverdienen op only fans. Daarnaast woont een doorsnee familie met de inwonende schoon(vader) die wel wat geld heeft en zijn oog heeft laten vallen op het buurmeisje dat op haar beurt samen met de 4 broers het geld al ziet binnen stromen. Wanneer ze dan met bompa zijn visa kaart een reisje boekt naar het verre Amerika of dat denkt ze toch, voor de heel familie en bompa loopt het echter wel wat mis. Op de koop toe wordt ze daar dan ook nog zwanger om 9 maand later te moeten kiezen voor een onderwaterbevalling in de huiskamer met natuurlijk de meest knotsgekke taferelen die je je maar kan inbeelden. Of dit tot een goed einde komt en hoe het verder afloopt daarvoor moet je zeker naar een van onze voorstellingen komen.

Belangrijk zijn ook de decorbouwers, orkest en andere...
En het is niet alleen het theaterstuk zelf wat de moeite gaat zijn maar ook onze decors zullen weer de moeite zijn om te zien. Op dit ogenblik worden zowat de laatste detail afgewerkt zowel bij het decor als bij de spelers als ook bij het orkest en de danseressen die de revue dit jaar naar een hoger niveau tillen. Dus nogmaals het is zeker de moeite om eens een kijkje te komen nemen. 

Kan men nog kaarten bestellen en kopen ?
Wat betreft de kaarten verkoop die loopt nog steeds er zijn slechts enkele dagen uitverkocht voor de andere dagen zijn er nog altijd kaarten te verkrijgen 
* elke woensdag of maandag van 17u30 tot 19u30
* elke zaterdag van  10u00 tot 12u00 in het HVT Lokaal aan de achterzijde van 't Kuipershof.
* of telefonisch tijdens deze momenten via nummer 0496 66 19 50 (zolang de voorraad strekt)
De eerste voorstelling dus premiere is op vrijdag 27 januari 2023 stipt om 20u00
Niks houdt ons tegen om er voor jullie een geweldige avond van te maken.

Wat als pak nu een speler ziek word en er niet kan zijn, hoe vangen jullie dit op 
Laat ons hout vasthouden. Het is dan in 53 jaar ook nog nooit gebeurd dat we tijdens de opvoeringen iemand door ziekte of dergelijk hebben moeten vervangen. Wel hebben we in het verleden al wel spijtig genoeg enkele acteurs verloren tijdens de voorbereidingen dat hebben we dan noodgedwongen moeten oplossen door enkele rollen te switchen. 
Maar het Heusdens volksteater dat tijdens de opvoeringen bestaat uit een 100 tal medewerkers is zo'n toffe bende en alles hangt zo goed aan elkaar dat alles steeds tot een goed einde komt en dat ons publiek jaar na jaar terug komt voor een plezierige avond zonder teveel zorgen en dat met een lekker Herkenrode biertje en een boterham met kipkap of kaas.
Dank aan Robby Steenberghs voor dit interview

Dit is de 54ste productie van 't HEUSDENS VOLKSTEATRE REVUE KUIPERSHOF Heusden (Guido Gezellelaan) aanvang 20 uur tenzij anders vermeld de toegang bedraagt €10
SPEELDATA
zat 28 jan, zon 29 januari om 19 uur
zat 04 febr, zon 05 febr om 14u30,
woe 08 febr, vrij 10 febr, zat 11 febr, dins 14 febr,
vrij 17 febr, zat 18 febr, zon 19 febr om 19 uur